Suora

  • Urheiluruutu

Salibandynaiset jäivät puolivälierässä tasostaan – päävalmentaja myönsi vaikeudet, mutta uskoi pelin parantuvan välierässä: "Ehkä tarinamme on tarkoitettu kivikkoisemmaksi"

Suomi kukisti salibandyn MM-kisojen puolivälierässä Slovakian 8–6.

Salibandyn MM
Oona Kauppi
Oona Kauppi teki Suomelle viisi maalia. Ville Vuorinen / Suomen Salibandyliitto

Suomen naisten salibandymaajoukkue eteni torstai-iltana odotetusti välieriin Sveitsin Neuchatelissa. Helposti voitto ei kaksi rökäletappiota alkulohkossa kärsineestä Slovakiasta kuitenkaan irronnut. Slovakia johti ottelua alle puolentoista minuutin jälkeen 2–0, ja pääsi päätöserässä vielä maalinpäähän. Lopulta Suomi vei voiton lukemin 8–6 Oona Kaupin vastatessa viidestä osumasta.

– Emme olleet omalla tasollamme tänään. Kaksi erää katselimme ja olimme varovaisia. Pelikuri oli vähän huono, viimeisessä erässä vähän skarppasimme, puolustaja Inka Lampinen summasi Yle Urheilulle.

– Pelasimme kaksi erää todella huonoa salibandya. Kopissa puhuimme, että nyt on pakko alkaa pelaamaan. Kolmas erä oli parempi. Pääasia että voitettiin, Laura Manninen komppasi.

Päävalmentaja Lasse Kurronen myönsi, että vastus oli hankalampi kuin mitä joukkue odotti.

– Teimme homman itsellemme tänään vaikeaksi. Jostain syystä olimme vähän kipsissä ja emme saaneet pallollista peliä toimimaan. Peli oli todella aran ja epävarman näköistä. Nyt täytyy keskustella joukkueen kanssa, mistä se johtuu, Kurronen pohti.

Suomi eteni suoraan puolivälierävaiheeseen, joten se ei joutunut Slovakian tavoin pelaamaan pudotuspeliottelua välissä. Alkulohkon päätösottelunsa joukkue pelasi maanantaina, jolloin se kaatoi Saksan rumin 17–0-lukemin.

– Ei se tuntuma pitäisi siinä karata, pari päivää on ihan normaali tauko salibandyssa. Eiliset harjoitukset menivät ihan hyvin, Kurronen sanoi.

"Tämä peli ei riitä"

Suomi kohtaa mitä todennäköisimmin lauantain välierässä Ruotsin, joka pelaa oman puolivälieräottelunsa Saksaa vastaan perjantai-iltana. Kurronnen myönsi, että otteiden on parannuttava, mikäli Suomi mielii tosissaan haastaa edelliset kuusi MM-turnausta vieneen Ruotsin. Esimerkiksi Slovakian Ruotsi runnoi alkulohkossa 23–1.

– Lienee selvää, että tämä peli ei riitä. Täytyy parantaa. Tässä on aikaa valmistautua siihen. Uskoisin, että saamme paremman esityksen silloin irti. Ei tässä laiteta päätä pensaaseen. Ehkä tarinamme on tarkoitettu kivikkoisemmaksi. Tässä on kaikenlaista ollut matkan varrella, mutta jaksamme uskoa, Kurronen sanaili.

Ruotsi pelaa oman välieränsä vasta myöhään perjantai-iltana. Välieräottelu pelataan lauantai-iltapäivänä Suomen aikaa 15.30, joten palautumisaikaa hallitsevalle maailmanmestarille ei jää edes vuorokautta.

– Tälläisen pelin jälkeen on ihan kiva, että siinä on aikaa. Emme ole kuitenkaan liiemmin mietiskelleet sitä. Katsotaan otteluohjelmasta, milloin on seuraava peli ja koitamme olla sitten valmiimpia kuin tänään, Kurronen päätti.

Lue myös:

Ilman Veera Kauppia pelanneet Suomen salibandynaiset joutuivat tekemään täyden iltapuhteen Slovakiaa vastaan – Oona Kauppi iski viidesti

Saksaa vastaan yhdeksän tehopistettä takonut Veera Kauppi nousi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi

Suomi jyräsi Saksan suohon, tosipelit odottavat – "Joukkue on niin valmis kuin voi olla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat