1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonat nousi viimeisellä minuutilla tasoihin – Tshekki iski heti jatkoajan alussa voittomaalin

Leijonat aloitti Venäjän EHT-turnauksen jatkoaikatappiolla Tshekille. Katso ottelun maalit kuvaa klikkaamalla.

Veli-Matti Savinainen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti Venäjän EHT-turnauksen tappiolla. Suomi aloitti turnauksen Tshekin Plzenissä Tshekkiä vastaan ja hävisi jatkoajan jälkeen 3–4.

Tshekki hallitsi avauserää selvästi. Avausmaali syntyi reilun viiden minuutin jälkeen. Martin Zatovic sai Milan Gulasilta syötön maalinkulmalle ja ohitti Suomen maalilla pelanneen Eetu Laurikainen.

Ennen kymmenen minuutin täyttymistä Tshekki iski toistamiseen. Jiri Sekac ohjasi David Tomasekin laukauksen verkkoon.

Hannes Björninen toi ensimmäisellä maajoukkueosumallaan Leijonat maalin päähän. Björninen ja Jere Karjalainen pääsivät nopeaan hyökkäykseen, joka päättyi Björnisen maaliin.

Tshekki karkasi kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon, kun Lukas Sedlak ohjasi kiekon ohi Laurikaisen. Maalia tutkittiin videolta mahdollisen korkean mailan vuoksi, mutta se hyväksyttiin.

– Kyllä me oltiin jaloissa. Sitä on tuirha kaunistella, totesi Yle Urheilun asianrtuntija Hannu Jortikka avauserän jälkeen.

Avasuerän jälkeen Suomi pääsi paremmin peliin mukaan. Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta kolmannessa Juho Lammikko toi vahvalla yksilösuorituksella Leijonat maalin päähän.

Viimeisellä minuutilla Leijonat nousi tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia, kun Veli-Matti Savinainen ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen maaliin.

Ratkaisu siirtyi jatkoajalle, mutta sitä ei ehditty pelata kuin 23 sekuntia, kunnes Sedlak laukoi Tshekille voittomaalin.

– Tiukka peli. Ekaa erää Tshekki vei, toinen oli meidän ja kolmas meni mielestäni niukasti meille. Monta ensikertalaista oli mukana. kyllä se aina erän verran tai jopa ottelun verran ottaa, että pääsee muikaan ympyröihin, Savinainen sanoi.

Lammikon, Savinaisen ja Jesse Puljujärven ketju järjesti Suomen kaksi viimeistä maalia.

– Ensimmäisessä erässä vähän katseltiin. Toisessa erässä saatiin hyvää painetta ja kolmaskin erä oli hyvä, Lammikko totesi.

Leijonat kohtaa turnauksessa lauantaina Ruotsin Moskovassa ja sunnuntaina Venäjän Pietarissa ulkoilmapelissä.

Lue myös:

Hidas lähtö teki Tshekki-pelistä Leijonille vaikean – Jukka Jalonen: "Pelasimme kaksi erää hyvää jääkiekkoa"

Katso tallenne: Tshekki löi Leijonat jatkoajalla