1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hidas lähtö teki Tshekki-pelistä Leijonille vaikean – Jukka Jalonen: "Pelasimme kaksi erää hyvää jääkiekkoa"

Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta hävisi Tshekille jatkoajan jälkeen.

Jukka Jalonen. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Tshekille Venäjän EHT-turnauksen avausottelussa jatkoajan jälkeen 3–4. Leijonat koki niukan tappion Tshekille myös Suomen EHT-turnauksessa marraskuussa. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Tshekki ei ole kuitenkaan erityisen vaikea vastustaja Suomelle.

– Nämä kaikki kolme joukkuetta ovat yhtä vaikeita. Tshekki on hyvä joukkue ja varsinkin ensimmäisessä erässä oli tänään todella hyvä. Olimme vaikeuksissa, mutta onneksi pelasimme sitten kaksi erää hyvää jääkiekkoa.

Ensimmäisessä erässä Suomi oli tosiaan selvästi alakynnessä, mutta sen jälkeen pääsi paljon paremmin peliin mukaan.

– Vaatimustaso täällä on kovempi mihin osa pelaajista on tottunut. Siihen menee oma aikansa, että tempoon tottuu. Pikku hiljaa itseluottamus nousi ja hallitsimme peliä kaksi erää. Kahden maalin takaa vieraskentällä tasoihin, se on kova suoritus.

Jalonen sanoi etukäteen haluavansa nähdä, miten JYPin ketju Julius Nättinen, Miska Siikonen ja Petrus Palmu onnistuu kansainvälisissä peleissä.

– Peli oli nousujohteinen heiltä kuten koko joukkueelta. Vähitellen he pääsivät sille tasolle, mihin pystyvät ja heillä oli pari hyvää paikkaa kolmannessa erässä.

Lauantaina peli Moskovassa, perjantaina Pietarissa

Suomen EHT-urakka jatkuu lauantaina Moskovassa Ruotsia vastaan ja sunnuntaina Pietarissa vastaan luistelee ulkoilmapelissä Venäjä. Mittelö Tre Kroniria vastaan alkaa Suomen aikaa jo kello 10. Tiukan aikataulun takia Leijonat ei ehdi juuri harjoitella.

– Ehdimme huomisaamulla vetää yhden puolen tunnin lyhyen ja terävän setin. Sitten matkustetaan. Moskovan peli on Suomen aikaa jo kello 10, joten siinä ei viitsi aamuyöllä kolmen aikaa harjoitella. Hallilla ollaan sitten kahdeksan aikaan aamulla. Onhan tämä vähän spesiaalia pelata noin aikaisin. Ihan mielenkiintoista katsoa, miten homma lähtee liikkeelle. Ryhmä vaikuttaa kyllä sellaiselta, että voimme tehdä vaikka mitä tässä turnauksessa, Jalonen sanoi.

Jalosen mukaan Suomen huoltojoukot ovat kovilla kovan reissaamisen takia.

– Kyllä tämä on kova setti huoltojoukoille. Nythän tämä matkustaminen oikeastaan vasta alkaa. Tämä on äärettömän kova ja raskas paketti. Meillä on onneksi kovia jätkiä, jotka ovat hoitaneet näitä ruljansseja ennenkin, Jalonen päätti.

Lue myös:

Leijonat nousi viimeisellä minuutilla tasoihin – Tshekki iski heti jatkoajan alussa voittomaalin

Katso tallenne: Tshekki löi Leijonat jatkoajalla