Suora

  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pystyammunnan haparointi murskasi Kaisa Mäkäräisen voittokamppailun – Bö miesten kisan ykkönen

Suomalainen oli Hochfilzenin maailmancupin pikamatkalla 13:s.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kolmanneksitoista Itävallan Hochfilzenin ampumahiihdon maailmancupin naisten 7,5 kilometrin pikamatkalla.

Mäkäräinen ampui ensimmäisellä makuupaikalla puhtaasti ja jäi väliaikapaikalla vain 0,8 sekuntia kisaa johtaneesta Venäjän Svetlana Mironovasta. Pystypaikalla Mäkäräinen ampui ohi ensimmäisen ja neljännen laukauksen, ja tipahti voittokamppailusta.

Mäkäräinen oli maaliin tullessaan kymmenes 47,8 sekuntia kärjelle jääneenä. Hiihtovauhdissa suomalainen oli viidenneksi nopein jääden rivakinta vauhtia pitäneelle Ranskan Justine Braizasille kuusi sekuntia.

Kisan voittoa juhli Dorothea Wierer. Italialainen ampui makuupaikalla yhden ohilaukauksen, mutta ennätti nopeana hiihtäjänä nollat ampuneen Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin edelle 5,9 sekunnin turvin. Kolmanneksi 18,3 sekunnin erolla kärkeen tuli Mironova, joka ampui pystypaikalla yhden ohi. Palkintokorokepaikka oli 25-vuotiaalle ensimmäinen maailmancupissa.

Mari Eder ampui tältä kaudelta tuttuun rauhalliseen tahtiinsa. Makuupaikalla ensimmäinen laukaus meni ohi, mutta Eder korjasi asentoaan ja ampui loput neljä laikkaa alas. Pystypaikalla Eder pummasi niin ikään kertaalleen. Hän oli lopputuloksissa 37:s. Muista suomalaisista Jenny Fellmann oli kahdella ohilaukauksella 76:s ja Suvi Minkkinen kuudella hudilla 98:s.

Miesten pikamatkan voitto Norjaan

Norjan Johannes Thingnes Bö on voittanut ampumahiihdon miesten maailmancupin pikamatkan kilpailun Itävallan Hochfilzenissä. Ykköstila oli Bölle kauden toinen. Hän siirtyi samalla maailmancupin kokonaiskisan kärkeen.

Bö päihitti 10 kilometrin kisassa toiseksi tulleen Ranskan Simon Desthieux'n 7,8 sekunnilla. Molemmat ampuivat yhden sakon. Venäjän Aleksander Loginov oli nolla-ammunnalla kolmas.

Suomalaisista Tero Seppälä (2 sakkoa) oli 35:s, Olli Hiidensalo (2) 49:s ja Jaakko Ranta (3) 105:s.

Muokattu 13.12.2019 kello 17.04: Lisätty miesten kilpailun tulokset.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen voittotahti suli pystyammunnassa – katso tallenne

Vilustuneen Kaisa Mäkäräisen terveystilanteesta uutta tietoa Suomen päävalmentajalta: “Kaisa olisi ollut innokas kisaamaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat