Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Dartsin maailmanmestaruuskisat käyntiin – Marko Kantele puolustaa Suomen dartsmainetta

Palkintorahaa on Lontoossa järjestettävissä MM-kisoissa jaossa 2,5 miljoonaa puntaa eli lähes kolme miljoonaa euroa

urheilu
Marko Kantele darts
Suomen dartsin ykköspelaaja Marko Kantele oli hyvässä vedossa elokuussa PDC Nordic & Baltic Tourin kilpailuissa.AOP

Kaikkiaan 96 pelaajaa kilpailee perjantaina alkavassa rahakkaassa MM-turnauksessa, joka huipentuu uudenvuodenpäivän finaaliin Lontoossa.

Maailmanmestaruutta puolustaa maailman tämän hetken ykköspelaaja Michael van Gerwen. Hollantilainen on voittanut MM-tittelin kolme kertaa aikaisemmin.

Kyseessä on nimenomaan PDC-liiton eli Professional Darts Corporationin MM-turnaus. Kilpaileva liitto BDO (British Darts Organisation) järjestää omat MM-kisansa tammikuussa. PDC irtaantui BDO:sta rahanjaosta syntyneen kiistan takia vuonna 1994. Sekä palkintorahoissa että näkyvyydessä PDC on nykyään liitoista niskan päällä.

Palkintorahaa on PDC:n MM-kisoissa jaossa 2,5 miljoonaa puntaa eli lähes kolme miljoonaa euroa. Finaalin voittajalle tästä summasta lohkeaa 500 000 puntaa eli lähes 600 000 euroa.

100 000 punnan lisäbonus on luvassa kahdesta täydellisestä yhdeksän tikan pelistä. Takavuosina liki mahdottomalta tuntuneesta yhdeksäntikkaisesta on tullut pelin tason nousun myötä yhä tavanomaisempi ja PDC:n kisoissa tänä vuonna ihannetulos on saavutettu jo 47 kertaa. Vertailun vuoksi, vastaava lukema vuonna 2010 oli 14 ja vuonna 2000 onnistuttiin vain kerran.

Kaikkien aikojen menestynein dartspelaaja PDC:n kisoissa on ollut uransa jo lopettanut Phil Taylor, joka on voittanut turnauksen peräti 14 kertaa ja ollut finaalin häviävänä osapuolena viidesti.

Suomen Marko Kantele pääsi turnaukseen sijoittumalla PDC:n Pohjoismaiden ja Baltian Tourilla kolmanneksi. Hän pelaa turnauksen avausottelunsa maanantaina Irlannin William O’Connoria vastaan. Tämän ottelun voittaja kohtaa hirmukunnossa olevan walesilaisen rankingkolmosen Gerwyn Pricen.

Kantele on osallistunut MM-kisoihin kahdesti aiemminkin, vuosina 2008 ja 2018.

Lue myös:

Darts-ässä Marko Kantele hurjassa vireessä Islannissa – ennätyskeskiarvo ja osakilpailuvoitto

Darts-tähti Peter Wright hurjassa kesäkunnossa – Marko Kantele oli yllättää ranking-kolmosen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat