Suomen ennätyksiä paukkui rikki SM-altaassa – Laura Lahtinen kauhoi Emilia Pikkaraisen lähes kymmenen vuotta kestäneen SE:n historiaan

Myös EM-altaassa pettynyt Matti Mattsson ui Suomen ennätyksen SM-kisoissa Tampereella.

uinti
 Laura Lahtinen vauhdissa naisten 400 metrin vapaauinnissa lyhyen radan SM-uinneissa Tampereella 12. joulukuuta 2019.
Laura Lahtinen näytti kuntoaan SM-uinneissa perjantaina.Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Laura Lahtinen ja Matti Mattsson laittoivat SE-lukemat uusiksi SM-kisoissa Tampereella perjantaina.

Viime kesänä pitkän radan MM-välieriin uinut Lahtinen rikkoi Emilia Bottaksen (ent. Pikkarainen)lähes kymmenen vuotta vanhan Suomen ennätyksen. Lahtinen kauhoi lyhyellä radalla 200 metrin perhosuinnissa uudeksi Suomen ennätysajaksi 2.06,52, ja SE kohentui yli puoli sekuntia.

Lahtinen ui perjantaina aikaisemmin myös 50 metrin rintauinnin nuorten Suomen ennätyksen lukemin 30,64.

Vajaa viikko sitten päättyneissä EM-uinneissa Matti Mattsson ei ollut parhaassa vireessä, mutta perjantaina meno oli toista.

Tokion olympialaisiin vastikään valittu Mattsson ryösti 100 metrin rintauinnissa valmentajansa Eetu Karvosen SE-ajan tuloksella 58,09.

– Tosi hyvä fiilis jäi, olen kauan odottanut tuota SE-aikaa ja vihdoin se tuli. EM-kisoissa ja aamulla oli kankeaa, mutta nyt käännökset ja muut loksahti hyvin paikoilleen, Mattsson iloitsi tiedotteessa.

Mattsson ui lauantaina 200 metrin rintauinnissa.

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili loisti jälleen vammaisuintilajeissa. Khalili voitti kaikki perjantai-illan kolme mestaruuskilpailua, 100 metriä rintauintia, 200 metriä sekauintia ja 50 metriä selkäuintia. Kaikki voitot hän otti vammaisuinnin SE-ajoin.

Lue myös:

Ari-Pekka Liukkonen ryöväsi oman Suomen ennätyksensä takaisin SM-uinneissa: "Jo kuukausi sitten oli sellainen fiilis, että ennätys voisi mennä rikki"

Suomalaisuimarit hassuttelivat urakalla EM-uintien tv-haastatteluissa: ”Ehkä tuli vähän liikaa nautittua joulujuomaa, kun pärisi niin paljon” – katso hulvaton kooste

Jenna Laukkasen mitalit ja nuorten esiintulo lämmittivät EM-uinneissa – vasta yksi suomalainen on kuitenkin rikkonut olympiarajan

Veera Kivirinta varasti show'n EM-uintien päätöshaastattelussa – katso hulvaton kuitti selostajalle

Lähteet: Suomen Uimaliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat