Suomella hurja haaste salibandyn MM-välierässä, Ruotsi on takonut käsittämättömiä lukemia tauluun – "Kun päästään ihon alle, on hyvät mahdollisuudet, että verkko heiluu"

Ruotsi on edennyt murskavoitosta toiseen. Lauantaina välierissä Ruotsi kohtaa Suomen.

salibandy
My Kippilä nro 80
SUomen täytyy parantaa peliään paljon, jos Ruotsi aiotaan kaataa.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomen naisten salibandymaajoukkueella on todella kova haaste edessään lauantaina MM-kisojen välierässä. Vastaan tulee kisoissa murskaavaa jälkeä tehnyt Ruotsi.

Ruotsi voitti alkulohkossa Slovakian 23–1, Tshekin 10–2 ja Latvian 16–1. Puolivälierässä Ruotsi jyräsi Saksan 26–2. Suomella puolestaan kisat ovat edenneet tahmeasti. Alkulohkossa Suomi hävisi Sveitsille 4–7 ja puolivälierä Ruotsin alkulohkossa murskaamaa Slovakiaa vastaan oli yllättävän hankala. Suomi voitti sen lopulta 8–6.

Ruotsi on voittanut kuusi edellistä maailmanmestaruutta ja neljässä viime finaalissa vastassa on ollut Suomi. Nyt samaa finaalia ei nähdä, kun joukkueet kohtaavat jo välierässä.

Ruotsi lähtee välierään selvänä suosikkina, mutta Suomella on ollut koko ajan tavoitteena maailmanmestaruus. Perjantaina Suomen joukkue kävi hakemassa lisää virtaa fanitapaamisesta.

– Jo eilen huomasimme, että katsomossa oli paljon Suomi-faneja. Se toi paljon virtaa ja nyt heitä on tullut vielä lisää., Suomen tähtipelaajiin kuuluva puolustaja My Kippilä sanoi.

Kippilä pelaa Ruotsissa, joten Ruotsin joukkueessa on paljon joukkuekavereita ja muuten tuttuja pelaajia.

– Kyllä se vähän auttaa, tiedän heidän heikkouksiaan. Kun päästään ihon alle, on hyvät mahdollisuudet, että siellä päässä verkko heiluu. Lähdetään nauttimaan ja pelaamaan iloista peliä.

Maalivahti Tiltu Siltanen uskoo myös vahvasti Suomen mahdollisuuksiin.

– Kaksi taitavaa joukkuetta. Kumpi tahtoo enemmän, voittaa pelin. Ja me tahdomme, Siltanen sanoi.

Pelaako Veera Kauppi?

Yksi etu mikä Suomella voisi olla, on vuorokautta pitempi valmistautumisaika. Suomi pelasi oman puolivälieränsä jo torstaina, Ruotsi vasta myöhään perjantaina. Tosin Ruotsi ei kovin tiukille joutunut.

– Ruotsi on ottanut helpot voitot neljästä ottelustaan. Toisaalta pelaajilla saattaa mennä pelin jälkeen rauhoittumiseen 4–5 tuntia ja Ruotsin peli loppui tänään yhdeksältä.. On siitä pieni etu Suomelle, Yle Urheilun asiantuntija Jonna Karonen arvioi.

Suomen peli ei ole sujunut kisoissa parhaalla mahdollisella tavalla, Karonen tietää, mitä asioita täytyy parantaa Ruotsia vastaan.

– On tärkeää voitaa kaksinkamppailuita ja Ruotsin paine pitää pystyä purkamaan. Pelirohkeutta pitää myös saada lisää.

Suomen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Veera Kauppi oli flunssan takia sivussa Slovakiaa vastaan. Hänen pelaamisensa olisi tärkeää välierässä.

– Se olisi erittäin tärkeää. Hän on tehnyt tässä turnauksessa kolmessa ottelussa 16 tehopistettä. Kaksi vuotta sitten MM-finaalissa hän oli ehdottomasti Suomen paras pelaaja, Karonen totesi.

Lue myös:

Ruotsi antoi myrskyvaroituksen Suomen salibandynaisille – puolivälierä päättyi numeroin 26–2!

Ilman Veera Kauppia pelanneet Suomen salibandynaiset joutuivat tekemään täyden iltapuhteen Slovakiaa vastaan – Oona Kauppi iski viidesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat