Suora

  • Miesten pujottelun 1. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 1. lasku
  • Victor Malmström ja urheilijaelämän jälkeinen identiteettikriisi
  • Urheiluruutu

"Kyllä tämä on turhauttavaa" – Lauri Markkanen heitti vain kymmenen pistettä

Bullsin onnistumisprosentti pelitilanneheitoista oli vain 30.

NBA
Lauri Markkanen heittää kolmosta Charlotte-ottelussa 13.12.2019.
Lauri Markkanen heitti Charlotte-pelissä kaksi kolmosta. Getty Images

Lauri Markkasen Chicago Bullsin heittopeli oli pahasti hukassa, kun se kärsi kotonaan tappion Charlotte Hornetsille koripallon NBA:ssa. Charlotte haki voiton pistein 83–73.

Markkanen teki 10 pistettä ja otti neljä levypalloa. Hän kirjautti myös kaksi koriin johtanutta syöttöä ja yhden. Markkanen upotti 12 pelitilanneheitosta sisään vain neljä. Kolmoset menivät sisään saldolla 2/7. Vapaaheittoviivalla suomalaista ei nähty.

Viime aikoina nousukunnossa ollut Markkanen oli yltänyt vähintään 20 pisteeseen neljässä edellisistä kuudesta ottelusta, mutta perjantain ottelua leimasi molempien joukkueiden huono heittopeli. Bullsin pistesaldo 73 on koko kauden alhaisin NBA:ssa.

– Kyllä tämä on turhauttavaa, mutta me emme voi roikottaa päätämme. Huomenna on peli, ja kaikkien pitää olla terävinä ja valmiina, joten tästä täytyy oppia ja katsoa mitä voimme tehdä paremmin huomenna, Markkanen sanoi NBC Sportsille.

Markkanen viittasi lauantai-iltaan, jolloin liigan kärkijoukkueisiin kuuluva Los Angeles Clippers vierailee Chicagossa.

Bullsin onnistumisprosentti pelitilanneheitoista oli vain 30. Chicago missasi ottelun seitsemän ensimmäistä heittoaan. Kukaan kotijoukkueen pelaajista ei tehnyt enempää kuin 12 pistettä, johon ylsivät Zach LaVine ja Ryan Arcidiacono.

– Hyökkäyspelimme oli surkeaa. Emme olisi saaneet heitettyä palloa edes valtamereen, latasi LaVine NBC Sportsin mukaan. LaVine on viime aikoina ollut useimmiten Bullsin paras pistemies.

Markkanen sai peliaikaa reilut 25 minuuttia istuttuaan penkillä pitkän pätkän kolmannella ja neljännellä neljänneksellä. Hänen tilallaan kentällä oli Thaddeus Young, joka on viime aikoina herättänyt huomiota antamalla ymmärtää kaipaavansa lisää peliminuutteja.

Chicagon kiri jäi vajaaksi

Charlottenkin heittoprosentti jäi 38:aan. Hornetsin tehokkain oli 16 pistettä tehnyt Devonte Graham.

Charlotte ei päästänyt kotijoukkuetta kertaakaan johtoon. Hornets johti toisen neljänneksen lopulla parhaimmillaan 15 pisteellä, mutta Bulls kiri tasoihin kolmannen neljänneksen alussa. Charlotten repäistyä uuden kaulan Chicago tuli parhaimmillaan kahden pisteen päähän päätösjaksolla, mutta loppuminuuteilla Charlotte oli taas vahvempi.

Chicago on nyt hävinnyt neljä edellisistä viidestä ottelustaan. Kaikkiaan Bulls on hävinnyt tällä kaudella 18 ottelua ja voittanut yhdeksän. Se majailee itälohkossa sijalla 11.

Lue myös:

Chicago rynnisti voittoon Atlantasta – Lauri Markkasella 22 pisteen iltapuhde

Markkanen heitti 13 pistettä – Chicago Bulls taipui pisteellä hallitsevalle mestarille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat