Ruotsin hiihtoliitto kommentoi nuoren hiihtotähtensä tilannetta: "Ensimmäistä kertaa minun aikanani jouduimme kieltämään urheilijaa kilpailemasta"

Ruotsin hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ola Strömbergin mukaan liitto toimii, jos urheilija on liian lähellä rajaa.

hiihto
Frida Karlsson
Koska Frida Karlsson palaaa kisaladuille, sitä ei vielä tiedetä.Tomi Hänninen

Ruotsin hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ola Strömberg kommentoi SVT:lle ensimmäistä kertaa hiihtomaailmaa hämmentänyttä Frida Karlssonin tilannetta.

Ruotsin hiihtolupaus on kuormittunut liikaa, eikä läpäissyt tämän takia liiton vuosittaista terveystarkastusta. Karlsson joutui kilpailutauolle, jonka pituudesta ei ole tietoa.

– Olen ollut organisaatiossa kolme vuotta, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun joudumme kieltämään urheilijaa kilpailemasta, Störmberg sanoi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

20-vuotiaseen Karlssoniiin kohdistui suuria odotuksia tälle kaudelle, sillä hänen odotettiin haastavan Therese Johaugin normaalimatkojen kilpailuissa. Karlssonin kauden avaus Rukalla oli kuitenkin vaatimaton ja hän jätti väliin viime viikonloppuna käydyn Lillehammerin maailmancupin.

– Kun näemme, että joku menee rajan yli, toimimme. Takaamme sen, että hän voi tulla takaisin ja hän on ravitsemuksellisesti tasapainossa, Strömberg kommentoi.

SVT:n tietojen mukaan Karlssonin terveys on herättänyt huolta syksystä lähtien, mutta Strömberg ei halunnut kommentoida tätä.

– Jos epäilemme, että joku on lähellä rajaa, keskitämme häneen resursseja. Terveys on ykkösasia, Strömberg vakuutti.

Tällä kaudella rasituksen ja toipumisen tasapainosta ovat taistelleet muutkin hiihtäjät. Muun muassa Norjan Ingvild Flugstad Östberg joutui jo ennen kauden alkua vetäytymään kisoista.

Lue myös:

Pakkolevolle joutuneen ruotsalaisen hiihtotähden manageriäiti: "Ammattiurheilu ei ole tervettä"

Liiallinen kuormitus pakottaa Ruotsin hiihtotähden Frida Karlssonin paussille – kilpailutauon pituus on mysteeri

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat