Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomen salibandynaiset joutuvat tyytymään pronssiotteluun – välierätrilleri päättyi kovan taistelun jälkeen Ruotsin voittoon

Suomi taipui ennakkosuosikille MM-välierässä ja pelaa sunnuntaina pronssiottelussa.

salibandy
MM-välierä
Emelie Wibronin kaksi maalia ratkaisivat voiton Ruotsille.Salibandyliitto

Suomi pelaa sunnuntaina naisten salibandyn MM-pronssista. Ennakkosuosikki Ruotsi piti pintansa välierässä ja eteni finaaliin 5-4-voitolla.

– Olimme valmistautuneet hyvin. Löysimme keinot päästä karvauksen alta pois, samoin oman pallottoman pelaamisemme ja aiemmin vähän uupuneen puolustusintensiteetin. Pelattiin hyvä peli ja pysyttiin pelisuunnitelmassa, mutta tänään ei tullut palkintoa, totesi Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen.

Puolivälierässä Saksan murskannut Ruotsi hallitsi myös Suomea vastaan, mutta tiivis puolustaminen piti hallitsevan maailmanmestarin pitkään kurissa. Ruotsi onnistui silti iskemään ottelun avausmaalin hetkeä ennen ensimmäisen erän loppua Emelie Wibronin tehdessä jo yhdeksännen täysosumansa.

Suomi joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, jonka aikana Ruotsi ei kyennyt tuplaamaan johtoaan. Lähes heti perään verkko kuitenkin heilui toistamiseen Tiltu Siltasen selän takana, kun Stephanie Bobergin laukaus upposi yllättäen etukulmasta.

Suomi kavensi ylivoimalla, kun My Kippilän laukaus pöllytti verkkoa Ruotsin maalin alakulmassa, mutta lohtu jäi lyhyeksi. Ruotsi hyödynsi Suomen huolimattoman vaihdon ja Moa Gustafsson onnistui ilmaisesta läpiajotilanteesta.

Toisen erän jälkipuoliskolla Suomi sisuuntui ja nousi kunnolla mukaan voittotaisteluun. Jenna Saario laukoi kaukaa ja pallo kimposi maaliin ruotsalaismaalivahti Alexandra Durlingin torjunnasta. Lähes heti perään Suomi sahasi Ruotsin puolustuksen upeasti palasiksi ja Oona Kauppi tälläsi 3-3-tasoituksen. Kahdella maalilla oli väliä vaín neljätoista sekuntia.

Tapahtumantäyteinen erä päättyi taas Ruotsin johdossa, sillä jälleen kerran ruotsalaiset onnistuivat iskemään aivan loppuhetkillä Amanda Delgado Johanssonin laukauksella.

Kova kiri jäi torsoksi

Ilman tehohyökkääjä Veera Kauppia pelannut Suomi pystyi laittamaan Ruotsin kovemmille kuin mikään muu joukkue MM-turnauksessa ja Ruotsi joutui varjelemaan niukkaa johtoaan päätöserässä.

Ruotsin karvaus rauhoittui ja Suomen pitkä pallonhallintajakso poiki kolmannen erän keskivaiheilla ylivoiman, joka hyödynnettiin jälleen. Kippilän oikea-aikainen syöttö tavoitti Kaupin, joka tasoitti numerot ottelun toisella osumallaan. Kauppi kasvatti turnauksen kokonaissaldonsa jo kolmeentoista ja nousi maalipörssin kärkeen.

Vieläkään Suomi ei kyennyt nappaamaan johtoasemaa ja tasatilanne pysyi tulostaululla vain muutaman minuutin ajan. Ruotsi kävi lähellä jo Delgado Johanssonin sutiessa pallon tolppaan, mutta seuraavasta tilanteesta Suomi ei enää selvinnyt säikähdyksellä. Wibronin laukaus palautti ruotsalaisjohdon, kun kolmannesta erästä oli pelaamatta enää kuusi minuuttia.

Kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua Suomi lähti ensimmäisen kerran hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Kippilän ja Kaupin välistä syöttöä haettiin parikin kertaa, mutta tuloksetta. Hurja loppukiri ei poikinut enää viidettä maalia ja Ruotsi marssi kuin marssikin loppuotteluun.

– Kultaa tultiin hakemaan ja nyt sitten pelataan pronssista. Ilman muuta se harmittaa, erityisesti tietenkin pelaajien puolesta. Olemme olleet vaikeuksissa, eikä joukkueella ole helppoa. Pelataan kuitenkin huomenna pronssiottelu pois ja lähdetään kotiin vähän harjoittelemaan, jos kahden vuoden päästä oltaisiin valmiimpia, sanoi Kurronen.

Toisessa välierässä kohtaavat Sveitsi ja Tshekki myöhemmin lauantaina.

Mitalipelit kamppaillaan sunnuntaina. Pronssiottelu on ohjelmassa kello 14.30 alkaen, loppuottelu käynnistyy kello 17.30.

Lue myös:

"Aika sanoinkuvailematon pettymys" – salibandynaiset laittoivat Ruotsin koville, mutta mahtimaan ylivertainen kokemus oli liikaa

Ruotsin pelaaminen yllätti asiantuntijan – Suomi paikkasi huippuhyökkääjän poissaolon erinomaisesti: "Ei näkynyt niin paljon kuin olisi voinut uskoa"

Katso tallenne: Ruotsi kaatoi Suomen tasaväkisessä salibandyn MM-välierässä

Salibandynaisille huonoja uutisia MM-välierän alla: tehohyökkääjä ei pysty pelaamaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat