Suora

  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Ruotsalaisyllättäjä kiri heti toisessa maailmancupkisassaan voittoon ja aikoi seuraavaksi soittaa suomalaiselle isoäidilleen: "En tiedä, miten hän on pystynyt katsomaan tätä"

Linn Svahn ei kuvia kumarrellut, kun hän kiri Davosin maailmancupin vapaan sprintin voittoon.

hiihto
Linn Svahn
Linn Svahn yllätti sprinttivoitollaan.European Pressphoto Agency EPA

Davosin sprintissä koettiin todellinen yllätys, kun naisten kisan voittoon kiilasi vasta 20-vuotias Linn Svahn. Ruotsalainen kukisti loppukirissä norjalaisen sprinttitykki Maiken Caspersen Fallan sekä yhdysvaltalaisen Sophie Caldwellin. Svahn oli itsekin voitostaan täysin hämmentynyt, sillä hän kilpailee aikuisten sarjassa vasta ensimmäistä vuotta ja tämä oli hänelle vasta toinen maailmancupin osakilpailu.

– Olen ylionnellinen! Ajattelin, että jos nyt saan mahdollisuuden kisata maailmancupissa, niin käytän sen. Juuri nyt tuntuu siltä, että poskiani sattuu, koska minä vain hymyilen. Tämä on fantastista, Svahn hihkui Yle Urheilun haastattelussa.

Svahn kertoi, että hän oli päättänyt pysyä Ruotsin kovan naisten sprinttijoukkueen mukana ja onnistuikin enemmän kuin hyvin. Uuden sprinttitähden mukaan kova keskinäinen kilpailu vie ruotsalaisia eteenpäin, mutta epäili myös muuta selitystä joukkueen kovalle menolle.

– Ruotsalaisessa vedessä täytyy olla jotain! hän nauroi.

Heti kilpailun jälkeen Svahn halusi jo kiirehtiä soittamaan isälleen ja äidilleen, mutta lupasi soittaa toisenkin tärkeän puhelun: sen saa hänen Haaparannassa asuva suomalainen isoäitinsä.

– En tiedä, miten hän on pystynyt katsomaan tätä, sillä hän on ollut kovin hermostunut, kun kisaan täällä, Svahn totesi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Varvastulehduksesta toipunut Ristomatti Hakola manasi tahmeaa menoaan – "Jotakin ei ole tehty parhaalla mahdollisella tavalla"

Ruotsin hiihtoliitto kommentoi nuoren hiihtotähtensä tilannetta: "Ensimmäistä kertaa minun aikanani jouduimme kieltämään urheilijaa kilpailemasta"

Krista Pärmäkosken puhti ei riittänyt finaaliin Davosin sprintissä, suomalaismiehet jäivät alkueriin – Kläbo ja Svahn loistivat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat