1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Taitoluistelun 17-vuotias olympiavoittaja jättää kilpajäät toistaiseksi – kaiken voittaneella Alina Zagitovalla motivaatio-ongelmia

Alina Zagitovaa ei nähdä puolustamassa EM-hopeaa ja MM-kultaa tällä kaudella.

Hallitseva maailmanmestari Alina Zagitova jättää kilpajäät toistaiseksi. Kuva: Getty Images

Taitoluistelun hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Alina Zagitova ilmoitti perjantaina jättäytyvänsä tauolle. Asiasta kertovat muiden muassa uutistoimisto Reuters ja venäläissivusto RBC (siirryt toiseen palveluun).

17-vuotias Zagitova kertoi venäläisen Channel One -kanavan haastattelussa, ettei hän aio kilpailla joulun välipäivinä käytävissä Venäjän mestaruuskilpailuissa. Se tarkoittaa, ettei hänellä ole edustusoikeutta myöskään EM- tai MM-kisoissa, joissa hän puolustaisi hopeaa ja kultaa.

Zagitova kertoi perjantain TV-haastattelussa, että hän kärsinyt pitkään motivaation puutteesta.

– En jätä taitoluistelua kokonaan, mutta en aio kilpailla Venäjän mestaruuskisoissa, Zagitova sanoi ja lisäsi, että hän aikoo jatkaa harjoittelua ja esiintyä näytöksissä tällä kaudella.

Tällä kaudella Zagitovalla on ollut vaikeuksia pysyä mukana häntä kahta vuotta nuorempien harjoitustovereidensa ja kilpakumppaneidensa kehityksessä. Esimerkiksi 15-vuotiaat venäläiset Aleksandra Trusova ja Anna Shtscherbakova ovat tehneet kilpailuissa neloishyppyjä, joita Zagitova ei ole kilpailutilanteessa yrittänyt. Viikko sitten käydyssä GP-finaalissa Venäjä otti kolmoisvoiton, mutta vapaaohjelmassaan epäonnistunut Zagitova oli vasta kuudes.

Taitoluistelun EM-kisojen mitalisteista ainakin kaksi vaihtuvat viime kaudesta, sillä myös viime vuoden pronssimitalisti, Suomen Viveca Lindfors, joutuu jättämään kilpailut väliin loukkaantumisen takia.

Lue myös:

Venäläisteini GP-finaalin voittoon maailmanennätyspisteillä – olympiavoittaja Alina Zagitova romahti täysin vapaaohjelmassa

Pronssimitalisti Viveca Lindfors jää sivuun taitoluistelun EM-kisoista – selkävaivat estävät SM-taistelun