Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Aika sanoinkuvailematon pettymys" – salibandynaiset laittoivat Ruotsin koville, mutta mahtimaan ylivertainen kokemus oli liikaa

Suomi pelasi turnauksen parhaan ottelunsa, mutta kärsi maalin tappion MM-välierässä Ruotsia vastaan.

salibandy
MM-välierä
Ruotsi oli täpärästi Suomea parempi MM-välierässä.Salibandyliitto

Suomi hävisi lauantaina Ruotsille naisten salibandyn MM-kilpailujen välierässä. Ruotsi oli vahvempi 5-4-lukemin ja jatkaa sunnuntain loppuotteluun.

Suomella on edessään pronssiottelu.

– Jätettiin kentälle kaikki. Nautittiin pelaamisesta, se on ehkä puuttunut tässä alkuviikosta. Nyt oli sitten sellainen peli, että vähän paremmalla onnella... No joo, yhden Suomen maaleista tehnyt ja kaksi muuta syöttänyt My Kippilä purki pettymystään.

Ruotsi oli ottelussa toistuvasti johdossa, mutta Suomi pystyi aina kipuamaan tasoihin - viimeistä kertaa lukuun ottamatta. Ratkaiseva niitti tuli kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

–Aika sanoinkuvailematon pettymys. Näin tiukka peli ja sitten tällainen lopputulos. Pahalta tuntuu, sanoi Suomen maalivahti Tiltu Siltanen.

–Ihan uskomaton peli koko joukkueelta. Kukaan ei uskonut meihin, mutta me uskoimme, ja tosi pienestä jäi taas kiinni, yhtyi Kippilä.

"Eiköhän tämän illan voi vähän harmistella"

Suomi oli lähellä kääntää ottelun toisessa erässä, kun se iski kahdesti neljäntoista sekunnin sisällä ja nousi 1-3-tilanteesta tasoihin. Peräti 11 MM-ensikertalaisen joukkue joutui kuitenkin taipumaan kuusi edellistä maailmanmestaruutta voittaneelle Ruotsille.

– Ehkä Ruotsilla oli sen verran enemmän kokemusta. Meillä oli aika hyviä paikkoja, niin heilläkin. Lopussakin olisi vielä voinut laittaa pallon häkkiin, Siltanen sanoi.

Joidenkin arvioiden mukaan lauantain ensimmäinen välierä oli jo jonkinlainen moraalinen finaali kahden suurimman mestarisuosikin välillä. Suomalaispelaajat eivät sillä spekuloineet.

– Ei voitettu Ruotsia, joten ei olisi sitä mestaruutta tälläkään kertaa ansaittu, kuittasi Siltanen.

Sunnuntaina Suomi kohtaa pronssiottelussa joko Sveitsin tai Tshekin. Pelissä on MM-pronssin lisäksi Suomen 23 turnauksen mitaliputki. Suomi ei ole koskaan poistunut miesten tai naisten MM-kisoista ilman mitalia.

– Ei tässä kauheasti ole aikaa nollata, mutta tämä pitää unohtaa ja keskittyä taas tärkeään peliin. Mitali täältä kuitenkin halutaan, totesi Kippilä.

– Eiköhän tämän illan voi vähän harmistella. Huomenna sen pitää olla unohdettu, ettei tarvitse lähteä tyhjin käsin kotimatkalle, Siltanen sanoi.

Lue myös:

Suomen salibandynaiset joutuvat tyytymään pronssiotteluun – välierätrilleri päättyi kovan taistelun jälkeen Ruotsin voittoon

Ruotsin pelaaminen yllätti asiantuntijan – Suomi paikkasi huippuhyökkääjän poissaolon erinomaisesti: "Ei näkynyt niin paljon kuin olisi voinut uskoa"

Katso tallenne: Ruotsi kaatoi Suomen tasaväkisessä salibandyn MM-välierässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat