Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Ruotsin pelaaminen yllätti asiantuntijan – Suomi paikkasi huippuhyökkääjän poissaolon erinomaisesti: "Ei näkynyt niin paljon kuin olisi voinut uskoa"

Parempi viimeistely oli Ruotsin puolella Suomen salibandynaisia vastaan.

salibandy
MM-välierä
Neljä maalia ei riittänyt Ruotsin kaatamiseen.Salibandyliitto

Veera Kaupin sairastuminen saattoi olla lopulta jopa ratkaiseva asia Suomen salibandynaisten maailmanmestaruushaaveiden kannalta. Kauppi oli flunssan vuoksi sivussa lauantain välierästä, jossa Suomi hävisi Ruotsille niukasta 4-5.

Yle Urheilun asiantuntija Jonna Karosen mukaan Suomi kuitenkin käsitteli Kaupin puuttumisen hyvin.

– Jonkin verran se vaikutti, koska hän olisi ollut tuonne aivan täydellinen pelaaja. Se ei kuitenkaan näkynyt ihan niin paljon kuin olisi voinut uskoa. Oona Kauppi teki pari maalia ja otti harteilleen sitä vastuuta. Samoin My Kippilä nosti hienosti tasoaan tähän peliin, Karonen arvioi.

Kippilä teki yhden maalin ja syötti kaksi muuta. Kauppi puolestaan osui kahdesti ja nosti turnauksen maalisaldonsa jo kolmeentoista.

Hallitsevan maailmanmestarin kaatamiseen suoritus ei silti riittänyt.

– Ruotsi oli maalinteossa selkeästi parempi. Pallonhallinta meni aika lailla puoliksi, jopa 51-prosenttisesti Suomelle, mutta viimeistely ratkaisi voiton Ruotsille.

Karosen mukaan Suomen pallonhallinta tuli jopa lievänä yllätyksenä.

– Ruotsi pelasi vähän eri tavalla kuin on totuttu. Suomi sai poikkeuksellisesti hallita palloa aika paljon ja avata peliä aika rauhassa. Ne ovat sellaisia juttuja, joita en ehkä odottanut näkeväni. Se kuitenkin riitti Ruotsille, joten ei tässä auta ainakaan mollata heidän pelityyliään.

Välierätappion myötä Suomen turnaus päättyy sunnuntaina jo iltapäivällä pronssiottelussa, jossa vastaan asettuu toisen välierän tuloksen perusteella Tshekki tai isäntämaa Sveitsi.

Lue myös:

Suomen salibandynaiset joutuvat tyytymään pronssiotteluun – välierätrilleri päättyi kovan taistelun jälkeen Ruotsin voittoon

"Aika sanoinkuvailematon pettymys" – salibandynaiset laittoivat Ruotsin koville, mutta mahtimaan ylivertainen kokemus oli liikaa

Katso tallenne: Ruotsi kaatoi Suomen tasaväkisessä salibandyn MM-välierässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat