Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomen mäkimiehet jäivät jumbosijalle – Julia Kykkänen liiteli maailmancup-pisteille

Suomen mäkimiehet saivat tyytyä yhdeksänteen sijan Klingenthalin joukkuekilpailussa.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aalto hyppäsi 123 metriä lauantain joukkuekilpailussa. Tomi Hänninen

Suomen nelikon hypyt jäivät neljään lauantaina kisatussa mäkihypyn miesten maailmancupin joukkuemäessä Saksan Klingenthalissa. Suomi oli yhdeksän joukkueen kisassa viimeinen ja ainoa toiselta kierrokselta karsiutunut.

Suomen saumoja rusensi avausmies Jarkko Määtän 104-metrinen HS140-mäessä. Niko Kytösaho jäi 114 metriin ja Eetu Nousiainen 115 metriin. Viimeisenä hypännyt Antti Aalto venytti 123-metrisen, mutta viimeisen jatkopaikan ottanutta Venäjää ei sillä enää tavoitettu.

Voiton vei Puola ennen Itävaltaa ja Japania. Kauden avauksena marraskuussa hypätyssä joukkuekisassa puolalaiset jäivät kotimaisemissaan Wislassa kolmanneksi Itävallan ja Norjan jälkeen, mutta nyt Piotr Zyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch ja Dawid Kubacki saivat revanssia.

Julia Kykkänen maailmancup-pisteille

Julia Kykkänen saavutti kauden avauspisteensä naisten mäkihypyn maailmancupissa, kun hän oli 24:s Saksan Klingenthalin HS140-mäessä hypätyssä kisassa. Hypyt jäivät vaikeiden tuuliolojen takia yhteen kierrokseen, jolla Kykkänen pääsi 107 metriin.

Voittoon venytti 141 metrin hypyllään Itävallan Chiara Hölzl. Kauden kaksi aiempaa maailmancupin kisaa voittanut Norjan Maren Lundby jäi viidenneksi. Lundby johtaa cupia viidellä pisteellä Hölzliin.

Julia Kykkänen on cupin kokonaistilanteessa 32. sijalla.

Lue lisää:

Janne Ahonen kohtasi jokaisen kommentaattorin painajaisen unissaan – "En osaa vielä katsoa suorituksia samalla tavalla kuin kotisohvalla"

Antti Aalto väläytti mäkikarsinnassa – myös Määttä selvisi sunnuntain kisaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat