Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Naisleijonat päätti EHT-turnauksen voittoon Saksasta – Rosa Lindstedt tälläsi kaksi maalia

Suomen saldoksi Saksan EHT-turnauksessa jäi voitto ja kaksi tappiota.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue
Rosa Lindstedt
Rosa Lindstedt torstain ottelussa Sveitsiä vastaan.AOP

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kellisti Saksan Füssenin EHT-turnauksen päätösottelussa 3–2. Naisleijonien tehopelaajana hääräsi puolustaja Rosa Lindstedt, joka laukoi ottelun kaksi ensimmäistä maalia.

Saksa kavensi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta Noora Tulus lisäsi Suomen johtoa kolmannessa erässä. Laura Klugen kavennusmaali ajassa 56.51 jäi saksalaisten kannalta laihaksi lohduksi.

– Saksalla oli kolme (hyvää) maalipaikkaa. Paikat olivat meidän eduksi 38-6, päävalmentaja Pasi Mustonen tiivisti.

Voitokas lopetus kirkasti muutoin Naisleijonien kannalta synkkää turnausta. Torstaina Suomi hävisi Sveitsille voittomaalikisan jälkeen 4–5 ja perjantaina Ruotsille 4–1.

Mustosen mukaan Naisleijonilla on ollut viime aikoina hankaluuksia maalinteon kanssa. Peliesityksistä hän ei niinkään ole huolissaan.

– Positiivista on se, että pelit ovat meiltä murskahallintaa. Mutta lätkää pelataan voitosta, ja tällä hetkellä me emme voita. Emme ole hyvä maalintekojoukkue.

Naisleijonat nähdään kaukalossa seuraavan kerran Euro Hockey Tourin finaaliturnauksessa Ruotsissa helmikuun alussa. Kanadassa pelattavat MM-kisat ovat ohjelmassa maalis-huhtikuun vaihteessa.

– Onhan meillä sukupolvenvaihdosta, ja näitä turnauksia on käytetty pelaajakartoitukseen eikä parhaille ole annettu isoja minuutteja. Mutta jostain on löydettävä se peli, millä voitetaan. Uskomme, että ne lääkkeet löydetään ja kisoihin lähdetään astetta terävämpänä, Mustonen valoi uskoa.

Juttua päivitetty kello 21.20: Lisätty Pasi Mustosen kommentteja.

Lue myös:

B-sarjaan pudonnut Ruotsi nylki Naisleijonat – Suomen mollivoittoinen EHT sai jatkoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat