Kolmas kerta toden sanoo? Pärmäkoski hamuaa jälleen palkinnoille Davosissa – "Täällä Johaugin päihittäminen voisi olla mahdollista, ainakin jollekin"

Krista Pärmäkoski on kahtena edellisenä kautena noussut palkintokorokkeelle Davosin maailmancupissa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski on onnistunut hyvin Davosin maailmancupissa kahtena edellisenä vuotena.Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoskelle Davos on ollut paikka, jossa hän on viettänyt syntymäpäiviään jo 10 kertaa. Niin hän vietti tämän viikon torstainakin, jolloin hän täytti 29 vuotta. Tarjolla ei ollut villejä juhlia, mutta Pärmäkoski myönsi, että olo alkaa tuntua vanhalta.

Davos on Pärmäkoskelle hyvä paikka, erityisesti tuloksellisesti. Kahtena viime vuotena hän on sijoittunut 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa kolmanneksi.

– Siinä on silloin tullut hyviä, kovia kisoja alle ja olen saanut mitattua kuntoani sitten ulos täällä. Latuprofiili on sellainen, että siinä mennään paljon wassbergia, ja se sopii minulle paremmin kuin monelle muulle. Viihdyn ja harjoittelen paljon korkealla, Pärmäkoski pohti menestyksensä salaisuuksia Yle Urheilun haastattelussa.

Lauantaisessa vapaan hiihtotavan sprintissä Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kymmenes. Viime vuonna hän pääsi askelta pidemmälle, sillä hän oli finaalin kuudes. Pärmäkosken mukaan hänellä ei tällä kertaa ollut sellaista lähtönopeutta, mitä olisi tarvittu finaalipaikkaan, mutta ei hän silti ollut pettynyt välieräpaikkaankaan.

– Ei ollut yksinkertaisesti jalkaa lähteä toisella kierroksella vetämään kovempaa kuin muut, hän sanoi, mutta uskoi vauhtinsa riittävän tämän päivän normaalimatkan kisassa.

Tavoitteet aina palkinnoilla

Davosissa hiihdetään melkein 1 600 metrin korkeudessa, joten se tarjoaa oman haasteensa urheilijoille. Pärmäkosken mukaan happi on kulkenut, vaikka sitä on ollut vähemmän tarjolla, mutta korkea ilmanala vaikuttaa hänen taktiikkaansa.

– Pitää lähteä tarkkana liikkeelle. Radalla on jyrkkiä kinkamia, ja se pitää hiihtää järkevästi. Toivotaan että kroppa toimii, että pystyn hiihtämään toisella kierroksella kovaakin. Odotan itseltäni kovaa sijaa ja aina kun starttaan, niin tavoitteet ovat pallilla.

Sunnuntain kisa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla. Vaikka Rukan takaa-ajokisa ei Pärmäkosken mielestä sujunut niin hyvin kuin hän olisi halunnut ja odottanut, antoi Lillehammerin yhdistelmäkisa ja neljäs sija uskoa.

– Vaikka pidän itseäni enemmän perinteisen hiihtäjänä, niin silti uskon, että pystyn vapaalla pärjäämään, hän sanoi ja uskoo taistelevansa tänäänkin palkintosijoista.

– Kisat ovat olleet tasaisia. Toki yksi (Therese Johaug) on ollut ylitse muiden, mutta muuten on ollut tasaista. Palkintosijoista tulee taas tiukka kamppailu, mutta lähden haastamaan.

Pärmäkoski nauroi, ettei hän aio sananmukaisesti lyödä Johaugia. Kuvainnollisesti hän aikoo kuitenkin yrittää sitä.

– Viime vuonna meidän eromme oli 19 sekuntia. Uskon, että täällä Johaugin päihittäminen voisi olla mahdollista – ainakin jollekin, jos en minä siihen pysty. Joku saattaa olla jo aika lähellä.

Lue myös:

Ruotsalaisyllättäjä kiri heti toisessa maailmancupkisassaan voittoon ja aikoi seuraavaksi soittaa suomalaiselle isoäidilleen: "En tiedä, miten hän on pystynyt katsomaan tätä"

Venäjän hiihtovalmentaja suomii Wadan päätöstä sulkea maa arvokisoista – "Urheilijat eivät voi olla vastuussa siitä, mitä joku toinen ihminen on tehnyt"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat