Montusta nousseen Kerttu Niskasen hyvän vireen ovat huomanneet kilpakumppanitkin – “Jo Rukalta asti ovat sanoneet ‘kiva, että Kepa on takaisin pelissä’ ”

Kerttu Niskanen säteili tyytyväisyyttä Davosin 10 kilometrin kisan jälkeen.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen ylsi kauden parhaimpaansa Davosin kympillä.European Pressphoto Agency EPA

Kaksi edellistä kautta olivat Kerttu Niskaselle varsin vaikeita, mutta nyt kelkka on kääntynyt. Niskanen on ollut koko alkukauden Krista Pärmäkosken kannoilla ja on osoittanut palanneensa jälleen omalle tasolleen.

Davosin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Niskanen oli kuudes, ja hän hävisi viidenneksi sijoittuneelle Pärmäkoskelle vain 7,4 sekuntia.

Eipä ollut ihmekään, että vuosien aikana jo tutuksi tullut kepamainen nauru raikui taas haastattelussa.

– Olen tyytyväinen alkukauteen. Varsinkin viime kauden jälkeen osaan arvostaa kohtalaisiakin onnistumisia. On niin mukava, että pääsin pois sieltä montusta, Niskanen kertoi Yle Urheilulle ja nauroi:

– Jo Rukalta asti muunmaalaiset kilpakumppanit ovat sanoneet 'kiva, että “Kepa” on takaisin pelissä!'

Niskanen oli Rukan perinteisen kympillä kymmenes ja samalla sijalla myös Lillehammerin yhdistelmäkilpailussa. Davosin sijoitus on siis hänen kauden paras sijoituksensa maailmancupissa. Se tuli vielä vapaalla hiihtotavalla, vaikka Niskanen on usein menestynyt paremmin perinteisellä.

– Täällä tulee aina sijoituksellisesti parhaita vapaan kisoja. Se oli hyvä suoritus, tuntui hyvältä ja jaksoin omasta mielestäni hyvin loppuun asti, hän pohti.

– Kun ollaan korkealla, niin riittää, että jaksaa niin sanotusti jauhaa koko matkan, pitää hyvää matkavauhtia eikä saa lähteä liian kovaa. Muutaman jyrkän kohdan meninkin passaten, jotta pystyin tulemaan myös toisella kierroksella loivat pätkät hyvin.

Niskanen on ollut tyytyväinen omaan alkukauteensa. Hänen mielestään sekä kesä että syksy menivät hyvin ja toivat hyvää itseluottamusta kilpakauteen.

– Tästä pitää löytyä vielä parempaa vauhtia. Ainakin itse odotan sitä vielä.

Lue myös:

Kouluttamaton avopuoliso valmentaa Kerttu Niskasta kohti uusia voittoja, kun Pekka Vähäsöyrinki lopetti – "Emme me jää yksin"

Johaugista liki minuutin jäänyt Pärmäkoski sortui kardinaalimokaan – “Näköjään tähän ikään en ole vielä oppinut”

Huippuhiihtäjien huoltorekkaa ajaa kuski, joka pitää tarvittaessa vorotkin loitolla – rekan nupista löytyy Sami Jauhojärvelle tärkeä muistoesine

Therese Johaug jälleen helppoon voittoon – Kerttu Niskaselta loistava esitys aivan Krista Pärmäkosken kannoilla

"Hienoa, jälleen yksi ruotsalainen lisää" – Ruotsin kivikovan naisten sprinttijoukkueen uusi yllätysnimi sai kilpakumppanin pähkäilemään, mitä tekisi heidän kanssaan

Ruotsalaisyllättäjä kiri heti toisessa maailmancupkisassaan voittoon ja aikoi seuraavaksi soittaa suomalaiselle isoäidilleen: "En tiedä, miten hän on pystynyt katsomaan tätä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat