Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkäräisen sihti penkalla ja hiihtovauhti menossa oikeaan suuntaan – Asiantuntija: "Hyvin rupesi kierroksia löytymään koneesta"

Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu näki paljon positiivista Kaisa Mäkäräisen suorituksesta takaa-ajokisassa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen ylsi kauden parhaaseen sijoitukseensa Hochfilzenin takaa-ajokisassa.Lehtikuva / AFP

Kaisa Mäkäräinen ylsi kauden parhaaseen Hochfilzenin 10 kilometrin takaa-ajokisassa, kun hän sijoittui seitsemänneksi.

Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu kaipasi radan viimeiselle kahden kilometrin pätkälle Mäkäräiseltä “vanhaa raivoa” ja tätä löytyikin. Mäkäräinen napsi pari arvokasta päänahkaa, kun hän ohitti sekä Dorothea Wiererin että Eva Kristejn Puskarcikovan.

– Kaisalla oli hyvä kisa tänään. Viimeisen kierroksen hiihto oli lupauksia antava. Hyvin rupesi kierroksia löytymään koneesta. Tämä lupaa hyvää ensi viikkoa ajatellen. Sieltä voidaan odottaa ehkä vieläkin parempia tuloksia. Suunta on oikea, Kotikumpu sanoi ja viittasi ensi viikolla kisattaviin Le Grand Bornandin maailmancupin kisoihin.

Kotikummun mielestä kisan hiihtovauhteja ei täysin voi verrata toisiinsa, sillä osan urheilijoista ei tarvinnut antaa ladulla kaikkeaan. Tästä huolimatta Mäkäräinen sekä ampumapenkalla epäonnistunut Mari Eder olivat kisan nopeimpia hiihtäjiä. Eder oli viidenneksi ja Mäkäräinen seitsemänneksi nopein.

Sunnuntain takaa-ajokisassa oli kaksi nolla-ampujaa, kisan voittanut Tiril Eckhoff ja 36:nneksi sijoittunut Tamara Voronina. Mäkäräisen osumatarkkuus oli 90 %, sillä hän ampui kaksi ohilaukausta.

– Nyt rupeaa ammuntakin kulkemaan. Hän sai onnistumisia myös pystylle. Ei ole enää epätoivoa, että onko siinä pystyssä jotain vikaa, kun ei lähde kulkemaan. Kyllä se lähtee, Kotikumpu vakuutti.

– Joulutauolle sitten harjoittelupätkä, ja tammikuussa avataan peli taas uudestaan.

Lue myös:

Iskuetäisyydeltä takaa-ajoon lähtenyt Mäkäräinen venyi kauden parhaaseen sijoitukseensa Hochfilzenissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat