Neljä maalia mättäneet Kaupin siskokset salibandynaisten sankareina – Suomi nousi jatkoerävoittoon ja MM-pronssiin

Suomi voitti pronssiottelussa Tshekin 5-4-lukemin. Veera ja Oona Kauppi iskivät molemmat kaksi maalia.

salibandy
MM-pronssiottelu
Salibandynaiset nousivat takamatkalta tasoihin ja ratkaisivat jatkoerässä.Salibandyliitto

Suomi jatkoi mitaliputkeaan salibandyn MM-tasolla, kun Tshekki kaatui naisten kisojen pronssiottelussa. Monivaiheisen ottelun päätteeksi Suomi oli parempi maalein 5-4.

Kaksi edellistä ottelua flunssan vuoksi sivussa ollut Veera Kauppi palasi kokoonpanoon ja oli alusta alkaen oivalla pelipäällä. Kauppi alusti Oona-siskonsa iskemän 1-0-osuman ylivoimalla ensimmäisessä erässä.

Tshekki löysi peliinsä selvästi uuden vaihteen toiseen erään ja alkoi jopa hallita ottelua. Ensin tuli tasoitus ylivoimalla, melkein heti perään toinen osuma varsin kaukaa lähteneellä laukauksella. Erän jälkipuoliskolla Natalie Martinakova siirsi Tshekin jo kahden maalin karkumatkalle. Toinen erä oli kiistatta Tshekin, joka laukoi pallon Suomen maalia kohti peräti neljätoista kertaa.

Suomi terästäytyi juuri oikealla hetkellä, heti kolmannen erän alussa. Oona Kaupin toinen maali toi Suomen maalin päähän ja vain 45 sekuntia myöhemmin hän syötti Veera Kaupin 3-3-tasoituksen.

Suvi Hämäläinen vei Suomen johtoon ajassa 52.42. Vasta 16-vuotias Hämäläinen pääsi palloon keskiviivan kohdalla, rynnisti kohti Tshekin maalia ja päätti juoksunsa terävään laukaukseen, joka upposi maalin alakulmaan.

Tshekki ei vielä luovuttanut, vaan jahtasi tasoitusta ilman maalivahtia. Uhkapeli kannatti ja varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Vendula Berankova venytti ratkaisun jatkoerään.

Kaupin siskokset jatkoivat Suomen sankareina yliajalla ja kahden minuutin jälkeen Veera Kauppi iski ottelun toisella täysosumallaan Suomen voittoon. Molemmille Kaupeille kirjattiin kahden maalin lisäksi syöttöpiste.

Suomi on saavuttanut naisten MM-pronssia kahdesti aiemmin, viimeksi vuonna 2009. Sen jälkeen suomalaisnaiset ovat pelanneet aina loppuottelussa, mutta taipuneet Ruotsille.

Tämän vuoden turnauksessa Ruotsi oli vahvempi jo välierävaiheessa ja pelaa myöhemmin sunnuntaina finaalissa Sveitsiä vastaan.

Lue myös:

Tamperelaiskaksoset johdattivat Suomen MM-pronssiin vaikeiden vaiheiden jälkeen – molemmat hehkuttivat nuoren joukkueen ilmapiiriä: "En ole koskaan kokenut tällaista"

"Tänään pelattiin väärässä pelissä" – Suomen salibandynaisten MM-urakka oli kaksijakoinen, mutta tähtäin käännettiin nopeasti tulevaisuuteen

Katso tallenne: Suomen salibandynaiset jatkoivat mitaliputkeaan MM-pronssilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat