"Tänään pelattiin väärässä pelissä" – Suomen salibandynaisten MM-urakka oli kaksijakoinen, mutta tähtäin käännettiin nopeasti tulevaisuuteen

Päävalmentaja Lasse Kurronen kuittasi Sveitsissä pelatun turnauksen tärkeäksi opetukseksi.

salibandy
Lasse Kurronen
Suomen pelit MM-kisoissa päättyivät pronssiotteluun.Salibandyliitto

Suomi saavutti naisten salibandyn MM-turnauksesta pronssia ja jatkoi mitaliputkeaan. Turnaus oli kokonaisuutena vaikea ja suurin pettymys tuli jo välierävaiheessa, jossa Ruotsi sysäsi suomalaiset ulos loppuottelusta.

Päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan pronssimitali kaulassa tuntui kuitenkin jopa paremmalta kuin kahden vuoden takainen hopea Slovakiassa pelatuista kisoista.

– Tänään pelattiin väärässä pelissä. Kultaa tultiin hakemaan, mutta sitä ei saatu. Monella tavalla on kuitenkin jopa vähän parempi tunnelma kuin Bratislavan jälkeen. Tästä saatiin suomalaiseen salibandyyn paljon oppia, Kurronen sanoi.

Välierätappion jälkeen epäiltiin, miten joukkue syttyisi pronssiotteluun. Suomi aloittikin ottelun hyvin, mutta toisessa erässä keskittyminen herpaantui ja Tshekki sai otteen. Pahimmillaan Suomi oli kahden maalin tappioasemassa.

– Onneksi oli sitkeä ryhmä, ettei lipsahtanut käsistä. Siinä oli ainekset vähän pahempaankin, Kurronen totesi.

– Unohdettiin vähän, miten oli ajateltu avata Tshekin karvaus. Pallolliset jaksot lyhenivät ja pelattiin tosi ahtaisiin väleihin. Jouduttiin painipeliin, mitä Tshekki halusi. Penkillä koitettiin auttaa ryhmää, mutta vasta pukukopissa saatiin rumpu rauhoitettua.

Kurrosen mukaan motivaation kanssa ei ollut mitään haasteita.

– Kyllä meillä ryhmä halusi selvästi jo eilen illalla pelata tämän kunnialla. Siellä ei kovin monella ole näitä mitaleja kaapissa, joten joukkue oli helppo sytyttää.

Lue myös:

Neljä maalia mättäneet Kaupin siskokset salibandynaisten sankareina – Suomi nousi jatkoerävoittoon ja MM-pronssiin

Tamperelaiskaksoset johdattivat Suomen MM-pronssiin vaikeiden vaiheiden jälkeen – molemmat hehkuttivat nuoren joukkueen ilmapiiriä: "En ole koskaan kokenut tällaista"

Katso tallenne: Suomen salibandynaiset jatkoivat mitaliputkeaan MM-pronssilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat