Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ahnaasti palkintosijoja kolkutelleen Iivo Niskasen oli pakko ottaa riski – "Se oli sekunnin tai kahden päässä"

Viimeisen kierroksen vauhti oli liikaa Iivo Niskaselle Davosin 15 kilometrin maailmancupin osakilpailussa.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen onnistui hyvin Davosin 15 kilometrin kisassa, vaikka palkintosijat karkasivatkin hänen käsistään.Tomi Hänninen

Iivo Niskanen kolkutteli ahnaasti palkintosijoja Davosin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa, mutta jäi niukasti neljänneksi. Niskanen avasi varsin vahvasti, mutta viimeinen viiden kilometrin kierros oli hänelle varsin vaikea.

Niskanen myönsikin Yle Urheilun haastattelussa, ettei vauhdinjako ollut paras mahdollinen. Hän yritti päästä Aleksandr Bolshunovin peesiin, joka hiihti häntä yhden kierroksen perässä. Se olisi auttanut häntä alkupätkän vastatuulessa.

– Se oli sekunnin tai kahden päässä. Otin häntä tosi paljon kiinni siihen toiselle kierrokselle lähdettäessä. Mutta kun pääsin ihan iholle mäen päällä, niin “Bolshu” löi kaiken peliin, Niskanen harmitteli.

Niskanen oli 10 kilometrin kohdalla kisassa toisena Simen Hegstad Krügerin perässä ja Sergei Ustjugov oli häntä liki kolme sekuntia perässä. Tilanne kääntyi seuraavan kahden kilometrin aikana ja viimeisellä kilometrillä Niskanen putosi vielä Dario Colognankin taakse.

– Kun putosin Bolshunovin perästä, niin loppu oli sen takia ihan älyttömän huono. Viimeinen lenkki tuntui siltä, että tehot ovat poissa, vääntö hävisi ja energia oli vähän lopussa. Vauhdikas hiihto ei silloin onnistunut, ja se jäi polkemaan paikallaan, Niskanen analysoi.

– Oli pakko ottaa se riski. Jos olisin päässyt Bolshunovin perään, niin olisin varmaan voittanut tai ollut vähintään toinen. Ero Krügeriin oli iso, joten se kakkossija olisi varmaan ollut realismia.

Krügerin voittomarginaali oli tänään 19 sekuntia. Niskanen jäi hänestä liki 28 sekuntia.

Vaikka kisan loppu meni Niskaselta huonosti, olivat hänen vireensä ja kuntonsa hyvät. Neljäs sija on hänelle uran paras vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa, ja tällä Niskanen osoitti kehittyneensä paljon juuri vapaan tekniikassaan.

– Paljon pitää vielä tehdä töitä ja hiihtää kilpaa. Tällä radalla on hapenotollisesti pitkä työpätkä ja täällä hiihdetään korkealla, ja ne passaavat minulle hyvin. Kuokkahiihto on minulle vielä kulmakivi vapaalla, mutta muuten olen ottanut tasaisesti askelia eteenpäin, Niskanen arvioi.

– Ja poltetta on, että olisin podiumilla vapaalla. Se oli tavoite tänäänkin, mutta se ei aivan täyttynyt.

Lue myös:

500 asukkaan pieni norjalaiskylä dominoi naisten hiihtoa: Therese Johaugin pikkuserkku löi Davosissa kaikki ruotsalaiset

Kaikkensa antanut Iivo Niskanen taisteli neljänneksi – Simen Hegstad Krüger hurjasteli voittoon

Montusta nousseen Kerttu Niskasen hyvän vireen ovat huomanneet kilpakumppanitkin – “Jo Rukalta asti ovat sanoneet ‘kiva, että Kepa on takaisin pelissä’ ”

Johaugista liki minuutin jäänyt Pärmäkoski sortui kardinaalimokaan – “Näköjään tähän ikään en ole vielä oppinut”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat