Suora

  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Urheiluruutu

Katso karmaiseva kaatuminen Klingenthalin mäkikisassa – Janne Ahoselta paljon kertova kommentti: "Jalkaterä osoitti epäluonnolliseen suuntaan"

Nuori norjalainen Thomas Aasen Markeng koki jälleen kovia mäkikisassa. Hänet kannettiin paareilla pois mäkimontusta.

mäkihyppy
Thomas Aasen Markeng
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Thomas Aasen Markeng koki kovia Klingenthalin HS140-kilpailun ensimmäisellä kierroksella, kun hän kaatui 131-metrisen hyppynsä alastulon jälkeen. Markengin suksi ei jostain syystä irronnut jalasta ja hänen jalkansa vääntyi pahannäköisesti.

– Se väänsi polvea koko kropan painolla polven päällä väärään suuntaan. Ja tuossa kohtaa alamäessä vauhtia on toistasataa, Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen totesi tapahtuneesta.

– Jalan asento oli pahan näköinen. Mitään isompia iskuja siinä ei tapahtunut, mutta jalkaterä osoitti epäluonnolliseen suuntaan.

Jopa kansainvälisen televisiolähetyksen ohjaaja päätti jättää hypyn hidastuksen näyttämättä.

Markengia hoivattiin pitkään rinteessä, eikä hän edes yrittänyt nousta ylös. Lopulta hänet kannettiin paareilla pois mäkimontusta ja hän vilkutti häntä kannustaneelle yleisölle.

– Ei sinne monttuun huvikseen jäädä hääräämään, joten jotain ikävämpää siellä on sattunut. Nämä ovat harmillisia tilanteita, Ahonen sanoi ja kertoi tuollaisten tapausten koskettavan myös tornissa hyppyvuoroaan odottavia hyppääjiä.

– Totta kai se koskettaa ja sykähdyttää jos jotain tapahtuu, loukkaantuu tai ei. Tässäkin kohtaa kävi varmasti kanssakilpailijoille selväksi, että jotain siellä on sattunut. Omaan suoritukseen pitää kuitenkin keskittyä, eikä noita voi murehtia. Tehdään oma suoritus, ja selvitetään vasta jälkeenpäin, miten kaverille on käynyt.

19-vuotias hyppääjälupaus on aiemminkin kokenut kovia, sillä hänelle oli käydä köpelösti viime kevään MM-kisoissa Bergiselin ikonisessa mäessä. Tuolloin Markeng laskeutui hyppynsä aivan normaalisti, mutta hän ei saanut vauhtiaan pysäytettyä ja lensi mainosaitoihin rajunnäköisesti.

Tuon tilanteen voit katsoa NRK:n sivulta. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

MM-mäkihyppy alkoi dramaattisesti! 18-vuotias lupaus lensi yli mainosaidan: ”Hän ei unohda MM-debyyttiään”

Janne Ahonen kohtasi jokaisen kommentaattorin painajaisen unissaan – "En osaa vielä katsoa suorituksia samalla tavalla kuin kotisohvalla"

Antti Aalto väläytti mäkikarsinnassa – myös Määttä selvisi sunnuntain kisaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat