Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Naisleijonien pelaajalegenda aloittaa valmentamisen Ruotsin pääsarjassa – "Hänellä on tietoa, mitä kenelläkään muulla ei ole"

Riikka Sallinen päätti pelaajauransa MM-kotikisojen jälkeen.

jääkiekko
Riikka Sallinen.
Riikka Sallisen viimeiseksi otteluksi pelaajana jäi MM-finaali Yhdysvaltoja vastaan huhtikuussa. Tomi Hänninen

Entinen huippuhyökkääjä Riikka Sallinen on nimetty HV71:n naisten jääkiekkojoukkueen apuvalmentajaksi. Ruotsin pääsarjassa pelaava jönköpingiläisseura on entuudestaan tuttu joukkue Naisleijonien legendalle, sillä hän toimi pelaajauransa aikana kolme kautta HV71:n kapteenina.

Sallinen astuu Joakim Engströmin saappaisiin, joka ylennettiin hiljattain seuran päävalmentajaksi. Sallisen valmennuspesti kestää tämän kauden loppuun asti.

– Hän on synnynnäinen johtaja. Hänellä on sellaista kokemusta ja tietoa, mitä kenelläkään muulla ei ole naisten jääkiekosta. Hän on meille valtavan arvokas, HV71:n toimitusjohtaja Peter Ekelund suitsutti seuran nettisivuilla.

46-vuotias Sallinen päätti mittavan pelaajauransa viime huhtikuun MM-kotikisojen jälkeen. Sallinen aloitti jääkiekkouransa jo 1980-luvulla. Hän saavutti urallaan muun muassa yhden MM-hopean, kuusi MM-pronssia ja kaksi olympiapronssia.

"Oli selvää, että haluan kokeilla valmentamista"

Sallista lähestyttiin apuvalmentajapestin tiimoilta ensimmäisen kerran viime viikon perjantaina.

– Päätös syntyi aika helposti, ei tarvinnut kauaa miettiä. Käänteet ovat olleet nopeita. Kun tarjous tuli, oli selvää, että haluan kokeilla valmentamista, kiekkolegenda kommentoi Yle Urheilulle.

Viime kaudella Sallinen pelasi uransa parhaan kauden HV71:n riveissä, kun hän kirjasi 33 ottelusta tehot 14+37=51.

– Päätöstä helpotti se, että seura on entuudestaan tuttu. Tunnen seuran ja ihmiset hyvin. Suurin osa pelaajista on erittäin tuttuja, koska olen pelannut heidän kanssaan samassa joukkueessa tai heitä vastaan. Joukkueessa on kova palo, Sallinen selvitti.

Sallinen hoitaa kakkosvalmentajan pestiä muiden töidensä ohessa.

– Olen todella innoissani. Tiesin jo pelaajaurani aikana, että valmentaminen kiinnostaa minua. Halusin kuitenkin kokeilla pelaajaurani jälkeen, millaista elämä on ilman jääkiekkoa.

Sallinen lähtee nöyränä oppimaan uutta. Kiekkolegenda tiedostaa, että hänellä ei ole vielä kaikkia eväitä toimia tällä tasolla valmentajana. Hän aikoo selvittää tämän kauden aikana, mihin hänen rahkeensa riittävät valmentajana.

– En lähde tähän tehtävään sillä ajatuksella, että jonain päivänä minun on oltava maajoukkuevalmentaja. Tämä on minun kannalta hieno mahdollisuus kokeilla valmentamista. Lähden tähän tehtävään aika avoimin mielin ilman suurempia odotuksia. Tämä on minulle upea mahdollisuus. Odotan, että minulla on annettavaa pelaajille, Sallinen päätti.

Juttua täydennetty klo 18.25 Sallisen kommenteilla.

Lue myös:

Jääkiekkolegenda Riikka Sallinen on päättänyt lopettaa pelaajauransa – kyselyitä valmentajaksi on jo tullut, mutta nyt hän ottaa aikaa kaukalon ulkopuoliselle elämälle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat