Jasse Tuominen vaihtaa Valko-Venäjän Ruotsiin – Huuhkajien hyökkääjä edustaa jatkossa BK Häckeniä

Tuominen siirtyy Ruotsiin Valko-Venäjän ykkösseurasta Bate Borisovista.

Jasse Tuominen jatkaa uraansa Ruotsissa. Kuva: Tomi Hänninen

Miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Jasse Tuominen siirtyy ruotsalaisen BK Häckenin paitaan. Valko-Venäjän suurseurassa Bate Borisovissa viime vuodet palloillut Tuominen, 24, on tehnyt Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelaavan seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

– Koko paketti täällä tuntuu hyvältä. Olen puhunut seuran tuntevien ihmisten kanssa, ja he ovat kertoneet vain hyviä asioita. Olen jutellut myös valmentajan kanssa, ja kaikki tuntuu juuri siltä, mitä haluan. Häcken on oikea paikka uralleni, ja tuntui siltä, että seura todella halusi minut, Tuominen sanoo Häckenin sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Tuominen pelasi Valko-Venäjällä vuodesta 2017 lähtien, mutta vastuu on jäänyt vähäiseksi. Lahtelaislähtöinen hyökkääjä teki Huuhkajien voittomaalin marraskuussa EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan. Se oli samalla 14 A-maaottelua pelanneen Tuomisen ensimmäinen maali Suomen paidassa.

Tuomisen monipuolisuutta arvostetaan hiljattain päättyneellä kaudella kuudenneksi sijoittuneessa Häckenissä.

– Jassella on paljon hyviä ominaisuuksia, kuten nopeus, tekniikka ja viimeistelytaito. Hän on myös pelaaja, joka raataa, juoksee ja tekee töitä joukkueen eteen. Näemme hänet ensisijaisesti keskushyökkääjänä, mutta hän voi pelata myös kärjen alla tai laidallakin. Se antaa meille vaihtoehtoja, urheilujohtaja Sonny Karlsson sanoo.

Lue myös: