NHL:ssä jättikauppa – New Jersey Devils kauppasi ykköstähtensä

Kauden 2018 päätteeksi NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Taylor Hall on kaupattu Arizonaan.

Taylor Hall on tehnyt tällä kaudella Devils paidassa tehot 6+19. Kuva: AOP

Jääkiekon NHL:ssä jysähti maanantaina paikallista aikaa, kun New Jersey Devils kauppasi ykköstähtensä Taylor Hallin Arizonaan.

Tällä kaudella Hall on naputellut 30 ottelussa tehot 6+19. Kauden 2017–2018 päätteeksi sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Hallin, 28, sopimus olisi umpeutunut kesällä. Hän ei pelannut Devilsin viimeisissä otteluissa kauppaneuvotteluiden takia.

– Ensimmäinen päivä oli OK, ensimmäisen ottelun väliinjääminen oli OK, mutta sen jälkeen sitä alkaa miettiä vähän. Olin huolissani siitä, mihin päädyn. Viime päivät ovat olleet yhtä hullunmyllyä, mutta nyt näyttää siltä, että pelaan jääkiekkoa huomenna, joten olen iloinen, Hall lausui NHL.comin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

New Jersey on valahtanut itäisessä konferenssissa viimeistä edelliseksi. Arizona on läntisessä konferenssissa viidentenä ja johtaa divisioonaansa.

– On mahtavaa, mitä mahdollisuuksia minulla on Arizonan kanssa. On mahtavaa hypätä niin monta pistettä edellä yhdessä yössä ja liittyä joukkueeseen, joka johtaa. Olen pelannut vain viisi pudotuspeliottelua, mutta muistan niistä jokaisen yksityiskohdan, sillä pelaaminen oli niin hauskaa. Ne olivat todellakin urani kohokohta, Hall iloitsi.

Kaupassa Devils sai hyökkääjät Nicholas Merkleyn ja Nate Schnarrin sekä puolustaja Kevin Bahlin. Lisäksi Devils saa kaksi ehdollista varausvuoroa ensi kesän NHL-varaustilaisuuteen. Coyotes vahvistuu Hallin lisäksi hyökkääjä Blake Speersillä.

Hall siirtyi New Jerseyyn Edmontonista kaudeksi 2016–2017. Hän on tehnyt pelaamassaan 592 NHL-ottelussa 536 tehopistettä. Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Hall pelasi vain 33 ottelussa.

Juttua muokattu 9.47: Hall siirtyi Edmontonista Devilsiin, ei Arizonaan.

Lue myös: