Yllätysveto: Mika Lehkosuo hyppää Norjan ykkösdivisioonajoukkueen peräsimeen

Lehkosuon, 49, sopimus on kaksivuotinen.

jalkapallo
Mika Lehkosuo
AOP

Jalkapallovalmentaja Mika Lehkosuo siirtyy Norjan ykkösdivisioonassa pelaavan Kongsvingerin peräsimeen. Sopimus on kaksivuotinen, tiedottaa seura verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Lehkosuo luotsasi viimeksi HJK:ta, josta hän sai potkut toukokuussa kehnosti käynnistyneen kauden aluksi. Lehkosuo luotsasi HJK:n heti ensimmäisellä kaudella kuudenteen peräkkäiseen mestaruuteen sekä Suomen cupin voittoon. Suomen mestaruutta Lehkosuo juhli Klubin peräsimessä kolmesti.

Ennen HJK:ta Lehkosuo valmensi Honkaa, jonka hän jätti riitaisissa merkeissä alkuvuodesta 2014. Kongsvinger on Lehkosuon ensimmäinen pesti ulkomaalaisen seuran valmentajana.

– Olemme keskustelleet hänen kanssaan työskennelleiden pelaajien, apuvalmentajien ja urheilujohtajien kanssa. Olemme myös konsultoineet vastustajajoukkueiden valmentajia. He kaikki olivat sitä mieltä, että kyseessä on kovasti töitä tekevä ja analyyttinen valmentaja, norjalaisseuran johtaja Espen Nystuen sanoi seuran tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Seuran edellinen valmentaja Vitor Gazimba jätti tehtävänsä joulukuun alussa. Gazimba johdatti seuran sarjan viidenneksi, mikä on joukkueen parhaimpia sijoituksia sarjassa kymmeneen vuoteen.

Joukkueen tavoitteena on nousta takaisin maan pääsarjan ja seuran tiedotteen mukaan seurajohdon ja Gazimban näkemykset eivät kohdanneet.

– Ymmärrämme, ettemme ole 100-prosenttisesti yhtä mieltä siitä, millä keinoin saavutamme tavoitteet ja siksi olemme päättäneet lopettaa yhteistyömme, seura tiedotti. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua päivitetty 14.52: Lisätty kommentteja.

Lue myös:

Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat