Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Jättipaukku! Yhdysvaltojen alppihiihtotähdeltä huonoin tulos vuosikausiin – järkyttyi itsekin: “Tuntuu sydäntäsärkevältä”

Kolme edellistä alppihiihdon maailmancupin kokonaisvoittoa napannut Mikaela Shiffrin jäi todella kauas kärjestä tiistain suurpujottelussa Ranskassa.

alppihiihto
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin oli Yhdysvaltojen alppihiihtoliiton mukaan kisan jälkeen järkyttynyt, sanaton ja vähän pökertynyt. Kuva aiemmin tältä talvelta Leviltä.Tomi Hänninen

Tiistaina alppihiihdon maailmancupissa nähtiin suuri yllätys, kun amerikkalainen Mikaela Shiffrin oli vasta 17:s suurpujottelussa Ranskassa Courchevelissä.

Sijoitus on Shiffrinin huonoin maailmancupin tekniikkalajeissa yli viiteen vuoteen, jos ei lasketa mukaan ulosajoja.

Alppihiihtoa viime vuosina hallinnut Shiffrin oli Yhdysvaltojen alppihiihto- ja lumilautailuliiton tiedotteen mukaan kisan jälkeen järkyttynyt.

– Minulla on paljon ajatuksia, mutta todennäköisesti minun ei pitäisi sanoa niitä kameralle, Shiffrin sanoi jo naureskellen liiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Ei ole oikeasti mahdollista odottaa kovempaa tulosta minulta tänään. Tulos oli sellainen, mitä laskultani voi odottaa. Edellä olevat laskivat kovempaa, paremmin ja puhtaammin kuin minä.

Tulos on myös siinä mielessä ihmeellinen, että Shiffrinin valmentaja Mike Day suunnitteli toisen kierroksen radan.

– Minulla ei ole mitään tekosyitä, Shiffrin jatkoi tiedotteessa.

– Rinne oli uskomattomassa kunnossa. Molempia ratoja oli todella kivaa laskea. Minun varusteeni ovat olleet upeita harjoituksissa ja kaikkialla. Ei voi syyttää ketään muuta kuin minua.

Shiffrin aikoi katsoa videolta laskunsa uudelleen.

– Aina voi oppia uutta. Tällä hetkellä tuntuu sydäntäsärkevältä, mutta tämä ei ole maailmanloppu. Meidän pitää mennä eteenpäin, Shiffrin sanoi.

Alkukaudesta neljä palkintokorokepaikkaa ja kaksi voittoa peräkkäin napannut Shiffrin jatkoi samanlaista viestin kertomista Instagram-tilillään. Shiffrin onnitteli kisan voittanutta Italian Federica Brignonea sekä palkintokorokkeelle yltäneitä Norjan Mina Fürst Holtmannia ja Sveitsin Wendy Holdeneria. Mutta lopuksi amerikkalaistähti osoitti sanansa faneille kohtuullisen melankoliseen tyyliin.

– Haluan sanoa teille kaikille kiitokset tuestanne ja siitä, kuinka haluatte nostattaa minua aina. En ansaitse sitä, mutta otan tuen vastaan. Olen uskomattoman kiitollinen, Shiffrin sanoi.

Instagram: Mikaela Shiffrin

Lue lisää:

Disney-hahmotelmat saivat jäädä – pujottelukuningatar kunnioitti ruotsalaislegendaa neljännen poronsa nimellä: "Minun piti pyytää häneltä lupa"

Viisi kuudesta suomalaisesta keskeytti jo ensimmäisessä laskussa – Norjan Kristoffersen sumuisen Levin maailmancup-pujottelun voittoon

Riikka Honkanen 50:s, Federica Brignone voitti suurpujottelun – katso tallenne

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat