Ilves-hyökkääjä Panu Mieho ei sulata Liigan kovempaa linjaa taklauksiin – rajusta tällistä toipuva Arttu Ruotsalainen kertoo kultakypärien olevan taklausten "maalitauluina"

Ilves-hyökkääjä Panu Mieho ei pidä siitä, että taklaukset halutaan kitkeä jääkiekosta. Arttu Ruotsalaisen mukaan Liigan kärkipelaajia taklataan muita kovempaa.

Panu Miehon mukaan kontaktipeli kuuluu jääkiekkoon. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan päätökset koventaa päähän kohdistuvista taklauksista jaettavia rangaistuksia jakavat mielipiteitä. Jatkossa kaikista ottelurangaistuksen arvoisista päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan vähintään viiden ottelun mittainen pelikielto.

Ilveksen hyökkääjä Panu Mieho sai joulukuun alussa neljän ottelun pelikiellon taklattuaan Jukureiden Patrik Puistolaa. Mieho ei täysin sulata Liigan koventuvaa linjaa.

– En ole ihan samaa mieltä Liigan kanssa, koska mielestäni kontaktit kuuluvat jääkiekkoon. On huono juttu, että taklaukset tulevat vähenemään. Suunta on mielestäni väärä, Mieho totesi Yle Urheilulle.

Mieho pitää kuitenkin selvänä, että taklaukset tulevat jatkossa varmasti vähenemään.

– Kun rangaistukset koko ajan kovenevat, niin taklaukset tulevat automaattisesti vähenemään, Mieho arvioi.

Mieho toivoo, että kurinpitopäätöksissä huomioitaisiin pelaajien aiempi historia.

– Pitäisi arvioida, onko kyseessä ensikertalainen vai toistuvasti samaan syyllistynyt pelaaja. En usko, että kukaan yrittää saada ketään toista pelaajaa loukkaantumaan. Mielestäni kaikki pyrkivät pelaamaan puhtaasti ja kovaa, Mieho sanoi.

"Kultakypärät maalitauluina"

Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen on saanut tuntea omissa nahoissaan, että voittoja haetaan kaukalossa lähes keinolla millä hyvänsä. Ruotsalainen toipuu marras-joulukuun vaihteen loukkaantumisestaan, kun KooKoo-puolustaja Martin Berger taklasi hänet sairastuvalle.

– Opin loukkaantumisestani sen, että pitää olla hereillä loppuun saakka. Pelasin kyseisen tilanteen itsekin vähän huonosti. Kyllähän sitä joutuu maalitauluksi, jos kantaa kultakypärää. Mutta sekin kuuluu peliin. Monesti kärkijätkiä rassataan enemmän, jotta heille tulisi enemmän virheitä, Ruotsalainen kertoo.

– Ainakin viime kauden pudotuspeleissä huomasin, että otettiin kovempaa ja vielä tilanteiden jälkeenkin tuli mailan hakkausta tai muuta härnäämistä.

Ruotsalainen kertoo olevansa tyytyväinen Liigan tiukentuneeseen kurinpitolinjaan.

– On ihan hyvä asia, että linjaa nyt kovennettiin. Mutta tärkeintä olisi, että erotettaisiin tahalliset ja vahinkotaklaukset. Viiden ottelun pelikielto ja sakkorangaistus ovat iso juttu, jos törmäys tapahtuu vahingossa, Ruotsalainen mietti.

"Aika kovalta kuulostaa"

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä toivoo, ettei SM-liigan uudessa linjauksessa ole isoja porsaanreikä tai tulkinnanvaraa. Pelaajat olivat pukukopissa nostaneet esiin sen, onko päätöksenteossa kuunneltu pelaajia ollenkaan.

– Kopissa pelaajat olivat sillä mielellä, että aika kovalta kuulostaa, Myrrä kertoi.

– Pelaajat kuulemma täyttävät pelaajayhdistyksen kyselykaavakkeen aina vuosittain, mutta konkarit tuossa sanoi, että ne eivät ole kauheasti päätöksenteossa näkyneet. Eivät he sitä pahalla sanoneet, mutta kaavakkeiden vastaukset eivät ole näkyneet näissä linjauksissa.

Myrrä on toiminut Ilveksen liigajoukkueen valmennuksesta kaudesta 2016–17 lähtien. Päävalmentajaksi hän nousi syyskuun lopussa, kun Karri Kivi sai potkut.

– Itse olen sen verran tuore valmentaja, että minulta ei ole vielä koskaan kysytty tästä asiasta (kurinpitolinja) yhtään mitään, Myrrä sanoi.

Lue lisää: