Suora

  • Urheiluruutu

Dartsin MM-kisoissa historiallinen hetki - naispelaaja voitti miehen ensimmäisen kerran

Englantilaisen Fallon Sherrockin voitto on osoitus naisten dartsin tason huikeasta noususta.

darts
Fallon Sherrock tuulettaa historiallista voittoaan.
Getty Images

Englantilaisesta Fallon Sherrockista tuli myöhään tiistai-iltana ensimmäinen nainen, joka voittaa miesvastustajansa dartsin PDC-liiton MM-kisoissa.

Sherrock kukisti ensimmäisen kierroksen ottelussaan niin ikään englantilaisen Ted Evettsin erin 3-2. Tasaisessa ottelussa molempien heittäjien kolmen tikan keskiarvo ylitti 91 pistettä, mutta Sherrock löysi tuplat paremmin, noin 41 prosentin varmuudella. Sherrockin tilastoista löytyy myös kuusi 180-heittoa sekä komea 106-poikkaisu.

Lontoon Alexandra Palacen yleisö eli täysillä Sherrockin mukana ja voiton ratkettua möly oli melkoinen.

– En muista ottelusta paljoakaan, mutta tunnelma oli uskomaton. Olisin halunnut vain jatkaa, mutta onneksi ilta päättyi niin, että tein historiaa, Sherrock sanoi PDC:n haastattelussa.

– Olen todella onnellinen, sillä olen todistanut naisten pystyvän pelaamaan miehiä vastaan ja voittamaan heidät. Toivon kovasti, että tämä on askel oikeaan suuntaan, Sherrock jatkoi.

Milton Keynesissä asuva 25-vuotias Sherrock on aiemmin ollut häviävänä osapuolena BDO-liiton loppuottelussa vuonna 2015. PDC:n kanssa kilpailevan BDO:n MM-kisoissa naiset heittävät omassa sarjassaan. PDC:n MM-kisoihin Sherrock pääsi voitettuaan marraskuun lopulla Ison-Britannian ja Irlannin naisten karsintaturnauksen.

Toinen naispelaaja PDC:n MM-kisojen tämänvuotisten 96 heittäjän joukossa oli muun maaiman naisten karsinnat voittanut Japanin Mikuru Suzuki, joka hävisi ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

PDC:n MM-kisoissa on kautta aikojen nähty vain viisi naisheittäjää: Sherrock, Suzuki, Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova sekä Gayl King.

Lue myös:

Marko Kantele taisteli, mutta dartsin MM-kisat jatkuvat ilman suomalaista

Dartsin maailmanmestaruuskisat käyntiin – Marko Kantele puolustaa Suomen dartsmainetta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat