Hyppää sisältöön

Kymmeniä loukkaantui El Clasicon yhteydessä järjestetyssä mielenosoituksessa, Camp Noulla ei nähty suuria ongelmia – "Se oli Clasico"

Real Madridin pelitaktiikka tuotti Barcelonalle vaikeuksia.

Camp Nou -stadionilla vaadittiin Espanjaa neuvottelemaan Katalonian kanssa. Kuva: Getty Images

Espanjan jalkapalloliigan El Clasico -ottelu Barcelonan ja Real Madridin välillä päättyi keskiviikkoiltana 0–0-tasapeliin. Maaliton tasapeli oli jättien välillä ensimmäinen 17 vuoteen.

Ottelussa oli vahva poliittinen lataus, kun kärkikamppailua varjosti ottelun yhteydessä Barcelonassa järjestetty mielenosoitus. Camp Nou -stadionin ulkopuolella tapahtuneessa mielenosoituksessa loukkaantui kymmeniä ihmisiä mielenosoittajien ja poliisin välisissä yhteenotoissa.

Naamioituneet mielenosoittajat heittelivät kiviä ja pulloja poliisia kohti. Poliisi ampui väkijoukkoon kumiluoteja. Katalonian itsenäistymispyrkimyksiin liittyvissä mellakoissa on pidätetty yhdeksän ihmistä.

"Voimme olla onnellisia, että kaikki meni hyvin"

Stadionin sisäpuolella ei juuri nähty levottomuuksia, vaikka lehtereillä oli lähes 100 000 silmäparia. Katsomossa nähtiin kylttejä ja lakanoita, joissa vaadittiin Katalonian itsenäisyyttä, ja toisen puoliajan alussa kentälle lensi useita keltaisia rantapalloja.

Barcelonan ja Real Madridin joukkueet olivat ennen ottelua mielenosoitusten ehkäisemiseksi majoittuneet poikkeuksellisesti samaan hotelliin. Erityisen tiukat turvatoimet eivät haitanneet joukkueiden valmistautumista.

Ottelun aikana Camp Nou -stadionin katsomossa näkyi julistelakanoita, joissa vaadittiin Katalonialle itsenäisyyttä. Kuva: AFP / Lehtikuva

– Voimme olla onnellisia, että kaikki meni hyvin Barcelonan, Real Madridin ja jalkapallon kannalta. Realin päävalmentaja Zinedine Zidane totesi kamppailun jälkeen.

– Kaikki halusivat nähdä hyvän jalkapallo-ottelun. Uskon, että onnistuimme siinä mielessä, Zidane jatkoi.

Barcelona luotsi Ernesto Valverde oli samoilla linjoilla.

– Ilmassa oli jännitettä, mutta yritimme pelata normaalin jalkapallo-ottelun. Kaikki meni hyvin, ottaen huomioon kaiken sen, mitä ottelun ympärillä tapahtui. Se oli ”Clasico”. Näissä otteluissa on aina jännitettä, Valverde mietti.

Zidane: Olisimme ansainneet voiton

Real hallitsi ottelua, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ottelun paras maalitilanne nähtiin jo ensimmäisen puoliajan alkupuolella. Real Madridin keskikenttäpelaaja Casemiro pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen, mutta Barcelona-toppari Gerard Pique siivosi pallon pois maaliviivan kohdalla. Ottelun loppupuolella Gareth Bale sai pallon maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiomaalina.

– Mielestäni olisimme ansainneet paljon enemmän kuin pisteen. Jalkapallo on joskus tällaista, Realin ranskalaisvalmentaja sanoi.

Zinedine Zidane oli tyytyväinen omiensa esitykseen. Kuva: Getty Images

– Emme onnistuneet hyödyntämään maalipaikkojamme. Joukkue teki valtavan ponnistuksen, mutta sitä ei valitettavasti palkittu. Kun pelaa tällä stadionilla näin hyvin, ansaitsee enemmän, Zidane harmitteli.

Myös Barcelonalla oli ottelussa paikkansa, mutta viimeistely ontui. Ensimmäisen puoliajan lopussa Lionel Messi petasi Jordi Alballe maalipaikan, mutta Alba ampui pallon oikean tolpan ohi.

Valverde myönsi, että Realin taktiikka tuotti vaikeuksia Barcelonalle.

– Meillä oli ongelmia, sillä Realin painostus tuotti meille hankaluuksia. Meillä oli muutama paikka, mutta emme olleet riittävän liukkaita, Valverde summasi.

Barcelona ja Real Madrid jatkavat Espanjan liigan kärjessä tasapistein. Siirry La Ligan taulukkoon tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös: