Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Julkisuutta vältellyt Pasi Nurminen kertoo nyt, miksi vetäytyi Pelicans-valmennuksesta: "Jonkinlainen työuupumus, kun on 2–3 viikkoa nukkumatta"

Lahden Pelicansin valmennustiimistä lokakuussa vetäytynyt pääomistaja Pasi Nurminen on vältellyt julkisuutta. Nyt hän kertoo Ylelle uupumisesta ja paineiden kasautumisesta.

Pasi Nurminen
Pasi Nurminen
Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen vetäytyi valmennustiimistä kulisseihin.Tomi Hänninen

Lahden Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen katsoo valmennustiimistä vetäytymisen olleen oikea ratkaisu. Nurminen jäi pois valmennustiimistä lokakuussa henkilökohtaisista syistä. Ulospäin kerrottiin, että valmennustyössä tarvittava henkilökohtainen liekki hiipui.

Nurminen on ehtinyt vetää henkeä pari kuukautta. Hän sanoo, että työ joukkueen parissa on ollut kaikin puolin antoisaa, mutta valmennustiimistä pois jääminen on antanut tilaa ajatella.

– Se on ollut lähihistoriassa tärkeää ja kaikella lailla vähän uudenlaista. On ollut happea vähän enemmän ympärillä hengittää ja miettiä asioita myös isommassa kuvassa.

Nurminen kertoo, että kyse on paineiden kasautumisesta.

– Kyllä mä ainakin itse koen, että se on jonkinlainen työuupumus, kun on 2–3 viikkoa nukkumatta. Yötä päivää yrität painaa hommia ja huomaat, ettei mistään tule mitään. Ei silloin hirveästi mitään yhtälöä pysty auttamaan, hän pohtii.

– Nämä ovat kasauma asioista, ei ole kyse mistään yhdestä jutusta tai yksittäisestä tilanteesta.

Kuuntele Pasi Nurmisen Yle Lahdelle antama haastattelu Areenasta.

Kasautuneet paineet kulminoituivat "ilmaveiviin" lentoasemalla

Kasaumista puhuessaan Nurminen palaa vuoteen 2011, jolloin hän nousi otsikoihin kaaduttuaan punaiselle matolle MM-kisajoukkueen saapuessa Helsinki-Vantaalle.

– Alla oli erittäin raskas liigakausi, valmentajan vaihtoa, roolin vaihtoa, liigakarsinnat, pari päivää huilia, kisoihin, median paine siellä. Ja kaikki muu sellainen odotusarvo itsestään, että se joukkue epäonnistuu tai että itselle rakas yhtälö, Lahden Pelicans, olisi pudonnut sarjaporrasta alemmas silloin, hän listaa.

Tänä syksynä Pasi Nurminen katsoo välttyneensä paineiden purkautumiselta väärällä tavalla.

– Tällä kertaa ei ole läikkynyt yli. Nyt ymmärrettiin ehkä lopettaa siinä vaiheessa.

Julkisuutta vältellyt mies on kokenut raskaana huhupuheet, somekirjoittelun ja sellaiset mediassa esitetyt väitteet, jotka eivät hänen mukaansa ole olleet totta.

Nurminen kuitenkin tietää nyt, että liian monelta suunnalta tulevien paineiden suma pitää selvittää.

– Ei auta muu kuin ruveta käsittelemään ja käymään läpi niitä asioita. Onneksi elämä on myös pakottanut opettelemaan kohtuulliset selviytymistaidot.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat