Niskan tai pään seudulle kohdistuneet taklaukset ovat työllistäneet myös Mestiksen kurinpitoa

Kuluvalla viikolla Mestiksen kurinpitoryhmä on langettanut pelikieltoa neljälle pelaajalle.

Mikke Levolle napsahti viiden ottelun pelikielto. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Jääkiekon Mestiksen kurinpitoryhmä antoi neljän ottelun pelikiellon Imatran Ketterän Valtteri Lipiäiselle, joka syyllistyi pään tai niskan alueelle kohdistuneeseen taklaukseen keskiviikkona pelatussa Peliitat–Ketterä-ottelussa.

– Asiassa saadun selvityksen mukaan tilanteessa Ketterän Valtteri Lipiäinen on menossa kiekottomana pelaajana kohti omaa vaihtoaitiotaan. Luistellessaan vastustajan vaihtoaition tuntumassa, on vaihtoaitiosta tuleva vastustajan pelaaja tullut suoraan Lipiäisen eteen. Tällöin Lipiäinen on nostanut kätensä niin, että hänen poikittaisessa mailaotteessa ollut maila on osunut kyseistä vastustajaa päähän, Mestiksen verkkosivuilla kerrotaan.

Kurinpitoryhmä katsoi teon kahden ottelun pelikiellon arvoiseksi ja kovensi rangaistusta Lipiäisen aiemman kurinpitohistorian takia.

Mestiksen kurinpitoryhmällä on riittänyt kiirettä viikon aikana, kun pelikieltoja on ropissut myös TuTo Hockeyn Mikke Levolle, Kokkolan Hermeksen Henri Limmalle ja Kooveen Nikolas Matinpalolle. Levo sai viiden, Limma kolmen ja Matinpalon yhden ottelun pelikiellon pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Lue myös: