Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jaakko Hänninen pääsemässä Espanjan ympäriajoon

Ranskalainen ammattilaistalli valitsi suomalaisajajan La Vueltan kahdeksikkoon.

pyöräily
Jaakko Hänninen kuvassa
Jaakko Hänninen AOP

Ranskalaisessa AG2R La Mondiale -ammattilaisjoukkueessa ajava Jaakko Hänninen on valittu tallinsa kahdeksan ajajan La Vuelta -miehistöön. Espanjan ympäriajo poljetaan elo-syyskuun vaihteessa.

Suomalaisajaja nähtiin kilpailussa edelliskerran vuonna 2015, kun Jussi Veikkanen kilpaili sekä Italian että Espanjan ympäriajossa.

Hänninen, 22, avaa kilpailukautensa 13. helmikuuta, kun hän osallistuu viisipäiväiseen Tour de la Provence -kilpailuun Ranskassa. Kausi jatkuu sen jälkeen Arabiemiraateissa ja Ardenneiden klassikoissa.

– Ohjelma näyttää oikein hyvältä. Pitää tietysti muistaa, että se on vielä suunnitelma, johon voi tulla muutoksia, Suomeen joulunviettoon palannut Hänninen kertoi tiedotteessaan.

– Loppukesän Vuelta on tietysti hieno juttu. Se antaa ilman muuta lisämotivaatiota koko kaudelle, kun ohjelmassani on ensimmäinen suuri ympäriajo. Ja kauden aloitus Provencessa sopii minulle mainiosti,

Seuraava leiri tammikuussa

Hänninen matkusti Suomeen Gandiassa Espanjan Costa Blancalla järjestetyltä harjoitusleiriltä. Yhdeksän päivän harjoitusjakso onnistui hienosti.

– Ehdimme ajaa noin 40 tuntia, ja minulle tämä oli paljon rennompi aloitus kuin vuosi sitten. Silloin ympärillä oli paljon uusia ihmisiä ja asioita. Nyt tässä oli jo rutiinin tuntu, Hänninen kertoi.

– Nyt on mukava tulla joulunviettoon kotiin Ruokolahdelle. Palaan pyhien jälkeen Ranskaan, ja tammikuussa meillä on seuraava harjoitusleiri Espanjassa.

Lue lisää:

Jaakko Hänninen polki ammattilaisuransa parhaan kisan – jäi niukasti palkintokorokesijasta

Jaakko Hännisen toisesta ammattilaiskisasta sukeutui menestys suomalaislupauksen joukkueelle – "Mikä sunnuntai!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat