Suora

  • Ruumis matkalaukussa

Napolista potkut saanut Carlo Ancelotti on Evertonin uusi päävalmentaja

Ancelottin sopimus on 4,5 vuoden mittainen.

jalkapallo
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti AOP

Carlo Ancelotti on Evertonin uusi päävalmentaja, tiedotti seura lauantaina. (siirryt toiseen palveluun) Sopimus on 4,5 vuoden mittainen.

Valioliigan häntäpäähän jämähtänyt liverpoolilaisseura erotti entisen päävalmentajansa Marco Silvan joulukuun alussa sen jälkeen, kun joukkue hävisi paikalliskamppailun Liverpoolille 2–5. Joukkueen kehnot esitykset olivat pudottaneet sen sarjan hännille.

Väliaikaisen valmennusvastuun kantoi Duncan Ferguson.

Ancelotti sai puolestaan potkut Serie A -seura Napolista sen jälkeen, kun hän oli johdattanut joukkueensa jatkoon Mestarien liigassa. Taustalla painoivat seuran johdon ja joukkueen väliset erimielisyydet.

Ancelotti yhdistettiin Valioliigan välittömästi potkujen jälkeen.

– Kyseessä on mahtava seura, jolla on hyvin rikas historia ja intohimoisia kannattajia. Johtoportaalla on selvä visio siitä, että menestystä ja palkintoja pitää tulla, Ancelotti sanoi.

Italialaisluotsi on juhlinut urallaan Mestarien liigan voittoa kolmesti: kerran Real Madridin luotsina ja kahdesti AC Milanin peräsimessä. Edellisen kerran Valioliigassa Ancelotti, 60, valmensi Chelseaa, jonka kanssa hän voitti Valioliigan ja FA Cupin 2010. Seuraavalla kaudella joukkue sijoittui Valioliigassa toiseksi ja jäi Mestarien liigassa puolivälieriin, mikä ei kuitenkaan tyydyttänyt lontoolaisseuran johtoa ja Ancelotti sai lähteä kauden päätteeksi.

Everton kohtaa Valioliigassa lauantai-iltapäivänä Arsenalin. Ferguson kantaa valmennusvastuun vielä lauantaina, mutta Ancelottin on määrä olla vastuussa tapaninpäivänä, kun joukkue kohtaa kotonaan Burnleyn.

Lue myös:

Mikel Arteta on uusi Arsenalin päävalmentaja – nousee Pep Guardiolan vanavedestä ensimmäistä kertaa ykkösluotsiksi

Sky Sports: Arteta on Arsenalin uusi päävalmentaja, Manchester Cityn vaatimusten takia sopimusta ei ole vielä julkistettu

Taapertaminen ja Merseysiden derbyn nöyryytys riitti: Everton antoi potkut Silvalle

Lähteet: Reuters, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat