Suora

  • Naisten normaalimatka, Anterselva
  • Ski Tour, sprintit, Åre

Suomen yhdistetyn tähdellä uran paras alkukausi – syy mäkihyppyvaikeuksille selvä: "Tulee Norjan pojille kiire"

Ilkka Herola jäi Ramsaussa vain 0,1 sekunnin päähän palkintokorokepaikasta.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Katso Ramsaun yhdistetyn kisan tiukka loppuratkaisu kuvaa klikkaamalla

Ilkka Herola nousi neljänneksi yhdistetyn maailmancupissa Ramsaussa sunnuntaina. Suoritus on Herolan kauden kovin. Suomalainen onnistui sunnuntaina kohtuullisesti Ramsaun normaalimäestä ja pääsi ladulle kymmenentenä.

Herola kiri kärkimiehet kiinni ja kamppaili lopussa kolmannesta sijasta Vinzenz Geigeria vastaan. Saksalainen venytti kuitenkin palkintokorokkeelle 0,1 sekunnin erolla. Geiger roikkui pitkään mukana kärkijoukossa, mutta ei juurikaan tehnyt töitä.

–Kuuluu lajin luonteeseen, että vapaamatkustajilla on aina kivaa lopussa. On hyvä huilata letkan perässä nopealla kelillä. Sitten on mukava lyödä, Herola muotoili puhelimitse Yle Urheilulle.

Iloinen suomalainen oli kuitenkin puhelimen päässä.

– Tällaisella hitaammalla kaverilla pitää tehdä pitkää kiriä. Tänään ei ihan riittänyt. Ei ollut paljosta kiinni. En olisi voinut paljon parempaa kisan kulkua omalle kohdalle ajatella, Herola totesi.

Kisassa kaksoisvoittoa juhlivat norjalaiset Jarl Magnus Riiber ja Jörgen Gråbak reilun neljän sekunnin turvin Geigeriin ja Herolaan. Riiber on juhlinut voittoa tällä kaudella jokaisessa henkilökohtaisessa kisassa lukuun ottamatta lauantain Ramsaun kisaa, jossa ykkönen oli Geiger.

Päävalmentaja Petter Kukkonen uskoo, että norjalaisten kepittäminen on mahdollista jatkossa. Yhdistetyn maailmancup jatkuu Val di Fiemmessä 10–11. tammikuuta. Sunnuntaina Herolan ero kärkeen ja norjalaisiin oli 50 sekuntia.

– Ilkan hyppääminen vaatii pientä tasaisuutta. On todella lähellä, että syksyn paras vire löytyy. Muutama metri lisää ja Ilkka lähtee puoli minuuttia lähempää. Tulee Norjan pojille kiire, Kukkonen sanoo.

Herola paljasti myös, miksi Rukan maailmancupin avauksen jälkeen hyppääminen on ollut vaikeaa.

–Alkukaudella oli haastavaa, kun jostain syystä ei ollut Kuopiossa olosuhteita hypätä Rukan jälkeen. Hyppy on jäänyt jauhamaan paikalleen, kun sitä on joutunut hakemaan virallisissa harjoituksissa ja kisoissa. Toivotaan, että pääsisi tekemään enemmän vapaita hyppyharjoituksia ja saisi loppukauteen varmuutta, Herola sanoi.

Päävalmentaja Kukkonen lähtee myös suurella itseluottamuksella joulutauolle.

– Luulen, että meillä on hyvä loppukausi tulossa. Itseluottamus alkaa kasvaa Ilkalla. Hän alkaa luottaa omiiin kykyihinsä. Ihan vielä hyppysuoritus ei ole sellainen kuin pitäisi. Mutta tiedän, että se on mahdollista. Palkintokorokesijoitukset tulevat, kun kaikki on kohdallaan, Kukkonen sanoo.

Myös Herola uskoo itsensä. Rukan avauskisojen jälkeen Herola on ollut joka kerta kymmenen parhaan joukossa. Palkintokorokesijoitukset ovat tulleet useasti keväällä.

– Tämä on ollut uran paras alkukausi. Hiihto kulkee todella hyvin. Varmuutta vain hypyissä hakemaan joulutauolla, Herola sanoo.

Lue lisää:

Ilkka Herolan loppusuoran taistelu ei aivan riittänyt – palkintokorokesija jäi 0,1 sekunnin päähän

Suomen yhdistetyn maajoukkuetta on riivannut vatsatauti – Hirvonen joutui keskeyttämään, Herola taisteli kahdeksanneksi: "Vessaan raahautumista kaikilla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat