Suora

  • Urheilustudio 17.1.
  • Kranjska Gora, naisten suurpujottelu, 1. lasku
  • Kranjska Gora, naisten suurpujottelu, 1. lasku

Tupakan polttaminen häiritsi ruotsalaishiihtäjää maailmancupissa, mutta toimitsija tarjosi vain lisää tupakkaa – hiihtopomo kuittasi kohun vitsinä

Teodor Peterson joutui tupakkaepisodiin Planican maailmancupissa sunnuntaina.

hiihto
Teodor Peterson
Teodor Peterson todisti mielenkiintoista episodia Planicassa sunnuntaina. Kuva maailmancupin avauksesta Rukalta.Tomi Hänninen

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) mielenkiintoisesta tapauksesta Planicassa maastohiihdon maailmancupissa sunnuntaina. Ruotsin ykkösjoukkueen hiihtäjät Johan Häggström ja Teodor Peterson eivät yltäneet välieristä finaaliin, mutta ihmeellisempää tapahtui vielä hetki sen jälkeen.

Peterson oli pettymyksen nieltyään tarvinnut vaihtaa kuivaa vaatetta päällä. Hän meni vaatteidenvaihtotelttaan, mutta huomasi toimitsijoiden ottaneen epätavallisia vapauksia.

– Kun on tällainen sää, on hyvä olla sisällä. Menimme telttaan ja sisään haistoin tupakanhajun. Sitten pyysin kiltisti toimitsijoita lopettamaan tupakoinnin. Sen sijaan toimitsija ottaa askistaan yhden savukkeen ja ihmettelee, haluaisinko minä yhden. Oli vähän erilaista, Peterson selvitti NRK:lle.

Petersonilta kysyttiin, pitäisikö tällaista tapahtua.

–Se ei ollut optimaalista tänään. Onneksi meillä oli iso alue, mitä voimme käyttää, Peterson sanoi ja viittasi useampien urheilijoiden käyyttämään paikkaan Planicassa.

Sitä käyttivät NRK:n mukaan esimerkiksi norjalaisetkin. Ruotsin mediapäällikkön Katarina Medevcskyn pyynnön jälkeen FIS:n mediavastaava Doris Kallen kävi vaatimassa teltassa, että tupakointi loppuu.

FIS:n kilpailupäällikkö Pierre Mignerey ei tiennyt tapahtuneesta.

– Se oli todennäköisesti vitsi, Mignerey kuittasi.

NRK:n toimittaja totesi Mignereylle, että kyseessä ei ollut vitsi.

– Tupakan tarjoaminen oli todennäköisesti. Mutta ei asia ole hyvä tietysti. Meidän pitää saada palautetta tällaisesta asiasta. Ei ole hyvä polttaa tupakkaa täällä, Mignerey sanoi ja lisäsi, että tällaista voisi tapahtua kaikkialla.

NRK:n tavoittamat norjalaishiihtäjät olivat havainneet myös runsasta tupakan polttamista Sloveniassa.

– Kauhea määrä ihmisiä polttaa täällä tupakkaa, Norjan joukkueessa juhlinut Sindre Björnstad Skar sanoi.

Suomen joukkue Ristomatti Hakola ja Joni Mäki olivat päivän kisassa kolmansia Norjan toisen joukkueen Gjöran Tefren ja Håvard Solås Taugbölin perässä.

Lue lisää:

Ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle maailmancupissa! Suomen sprinttitykki syttyi taistelemaan norjalaisen kompuroinnin jälkeen: "Kai tuosta yksi vaasalainen pääsee"

Hakola sai viimein helpotusta vaikeaan alkukauteensa, mutta Tour de Skin kohtalo on edelleen epävarma: "Ei se kivaa ollut tänäänkään"

Katso Suomen hiihtäjien yllättävä veto palkintokorokkeelle! Todella häkeltynyt asiantuntija ylisti uskomatonta suoritusta: "Ui vitsit!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat