1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Vuosikymmenen isoin nousu NBA:ssa! Lowry kiritti Raptorsin 30 pisteen takaa voittoon – valmentaja ylisti tähteään: "En ole koskaan nähnyt mitään tuollaista"

Hallitseva koripallomestari Toronto Raptors nousi 110–107-voittoon Dallas Mavericksista.

Kyle Lowry oli pitelemätön Mavericksia vastaan. Kuva: Mark Blinch/Getty Images

Koripalloliiga NBA:n hallitseva mestari Toronto Raptors esitti yhden liigan kovimmista nousuista maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Raptors oli kolmannen neljänneksen lopulla 30 pistettä tappiolla. Viimeisellä neljänneksellä joukkue kiri Dallas Mavericksin ohi ja voitti ottelun 110–107.

– Kun joukkueeseen isketään tuollaisella voimalla, pitää itse vastata vähintään samanlaisella tai isommalla voimalla. Meistä ei ollut siihen tänään, Mavericks-valmentaja Rick Carlisle selitti ottelun jälkeen.

Kiri oli Raptors-historian suurin. Edellinen seuraennätys oli 27 pistettä.

Vastaavanlaista nousua ei ole nähty edes NBA:ssa kymmeneen vuoteen. Tilastotietoon erikoistuneen Elias Sports Bureaun mukaan edellisen kerran 30 pisteen takaa on noustu voittoon joulukuun 21. päivänä vuonna 2009, jolloin Sacramento Kings kukisti Chicago Bullsin.

Raptorsin nousun tähti oli Kyle Lowry. Hän teki pelkästään viimeisellä neljänneksellä 20 pistettä. Samassa ajassa koko Mavericksin joukkue teki vain 21 pistettä.

Yhteensä Lowry tykitti ottelussa 32 pistettä, 10 syöttöä ja kahdeksan levypalloa.

– En ole koskaan nähnyt mitään tuollaista, Raptorsin valmentaja Nick Nurse hehkutti Lowrya.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Ottelussa toinen Raptors-onnistuja oli Chris Boucher, joka teki oman ennnätyksensä 21 pisteellään.

– Aion todellakin katsoa tämän ottelun uudestaan, jotta näen, kuinka jännittävä peli oli ja kuinka fanit auttoivat meitä niin paljon, Boucher kommentoi.

Voiton suuruutta alleviivaa myös se, että Raptors on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista. Mavericks-pelistä joukkueelta olivat sivussa Pascal Siakam, Marc Gasol ja Norman Powell.

Mavericks puolestaan pelasi ilman nilkkavammasta kärsivää Luka Doncicia.

Raptorsin voitto oli sen viides perättäinen. Voitollaan Raptors katkaisi Mavericksin seitsemän ottelun voittoputken vieraissa.

Raptors on NBA:n itäisessä konferenssissa neljäntenä. Mavericks on viidennellä sijalla läntisessä konferenssissa.

Lue myös:

Zach LaVine johti Chicagon tulitusta, Lauri Markkasella 15 pisteen ilta