Hyppää sisältöön

Kommentti: Teemu Pukilla ei ole varaa maalipaikkojen tuhlaamiseen – tapaninpäivän kamppailu määrittää Norwichin loppukauden suunnan

Teemu Pukin syyskausi Valioliigassa on ollut erinomainen. Norwichin tiimalasissa hiekka juoksee kuitenkin huolestuttavan kovaa vauhtia, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Vainikka.

Teemu Pukki ja Norwich pettyivät pahoin viime viikonloppuna Wolverhamptonia vastaan. Kuva: AOP

Liverpool, Newcastle, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Southampton ja Leicester. Teemu Pukki on onnistunut Valioliigassa maalinteossa kaikkia näitä joukkueita vastaan.

Sarjataulukkoa ajatellen on nurinkurista, että Pukki on osunut jokaisen sarjan neljää kärkipaikkaa pitävän joukkueen verkkoon. Itse asiassa Norwich on tehnyt kaikista maaleistaan yli kolmasosan kärkinelikkoa vastaan.

Norwich on juuttunut sarjan hännille, koska päävastustajia vastaan verkko on alkukauden Newcastle-ottelun jälkeen soinut lähinnä omassa päässä. Aivan liian kapea puolustuspään materiaali on kostautunut, kun loukkaantumisia on tullut roppakaupalla.

Päävastustajiaan vastaan Norwich on sukeltanut varsinkin kotikentällä pahemman kerran. Toinen sarjanousija Aston Villa pöllytti kanarialintuja lokakuussa peräti 5–1. Marraskuinen tappio edelleen sarjassa viimeisenä olevalle Watfordille oli niin ikään kova kolaus.

Perinteisen tapaninpäivän kierroksen vierasottelu juuri Aston Villaa vastaan määrittää Norwichin loppukauden suuntaa. Villa on yhden pykälän Norwichia ylempänä kolmen pisteen päässä.

Viime lauantaina Norwich pelasi erinomaisesti Wolverhamptonia vastaan. 1–0-johto suli kuitenkin lopussa ja keltapaidat jäivät jälleen tyhjin käsin. Varvasvaivoista kärsinyt Pukki tuhlaili tekopaikkoja itselleen epätyypillisellä tavalla. Tapaninpäivänä siihen ei ole varaa.

Tuima Teemu Pukki iski Valioliigassa yhdeksän maalia ennen joulua. Kuva: AOP

Norwichin on hyökättävä monipuolisemmin

Ei ole sattumaa, että Norwich pystyi juuri Wolverhamptonia vastaan luomaan runsaasti tekopaikkoja. Erinomaisella syöttötaidolla varustettu Emiliano Buendia vapautti teräviä pystyjuoksuja tehneen Pukin kerta toisensa jälkeen Wolvesin korkealla pelanneen puolustuslinjan taakse.

Vastahyökkäyksillä Norwich on pystynyt yllättämään jopa hallitsevan mestarin Manchester Cityn. Norwichin hyökkäyspelin ongelmat ovat kertautuneet niissä otteluissa, joista pisteitä olisi tärkeintä saada. Matalat puolustuslinjat syövät Pukin juoksuja ja samalla Norwichin vaarallisinta asetta. Päävalmentaja Daniel Farke ei ole löytänyt riittävän monipuolisia keinoja murtautumiseen.

Henkilökohtaisella tasolla Pukki voi olla syyskauteen enemmän kuin tyytyväinen. Mykistävä kauden aloitus palkittiin arvostetulla nimityksellä Valioliigan kuukauden pelaajaksi elokuussa.

Pukki on ollut Norwichin vaikeuksienkin keskellä lähes poikkeuksetta joukkueensa vaarallisin pelaaja. Kauden puolivälissä yhdeksän maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä on loistava saldo varsinkin, kun se suhteutetaan koko joukkueen maalimäärään. Norwich on tehnyt 18 ottelussa 19 maalia.

Maalit eivät Pukkia suuremmin lohduta, sillä putoamisviiva on karannut Norwichilta jo kuuden pisteen päähän. Tapaninpäivän vieraskamppailua voi hyvällä syyllä tituleerata klassiseksi kuuden pisteen otteluksi.

Jos Norwichin pistepussiin ei pian tule täytettä, Pukin kannattaa alkaa miettiä seuraavaa siirtoaan. Suomalainen kuuluu Valioliigaan, vaikka Norwichin visiitti jäisi ranskalaiseksi.

Lue myös: