Nuorten Leijonien Patrik Puistola kuittaili joululahjaostokset väliin jättäneelle Lassi Thomsonille: "Pitäisi varmaan vaihtaa kapteenia"

Nuoret Leijonat viettää joulua Brnossa rauhallisissa tunnelmissa ennen torstaina alkavaa MM-turnausta.

Patrik Puistola kuvattuna Nuorten Leijonien harjoituksissa Vierumäellä. Kuva: Samuli Ikäheimo / Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue rauhoittuu joulun viettoon Tshekin Brnossa, jossa sillä on kaksi välipäivää ennen torstaina alkavia MM-kisoja. Vaikka Nuorten Leijonien viimeinen harjoitusottelu päättyi maanantaina 2–4-tappioon Kanadalle, poistui joukkueen kapteeni Lassi Thomson Ostravan hallilta hyväntuulisena.

– Emme me saaneet parasta pöytään vielä tänäänkään, mutta oli tämä paljon parempi esityis kuin se Saksa-peli. Tästä on hyvä lähteä 26. päivä ensimmäiseen kisapeliin, 19-vuotias Ilves-puolustaja kommentoi Yle Urheilulle.

Thomson kertoo, että joukkue aikoo juhlia joulua yhdessä ja ehkä jopa jakaa toisilleen pieniä lahjoja, mutta suunnitelmat sen suhteen ovat vielä auki. Sitä kapteeni ei tiedä, ovatko huoltojoukot onnistuneet hankkimaan juhlapöytään suomalaisia herkkuja, kuten kinkkua ja rosollia.

– Toivottavasti olisi jotain perinteistä jouluruokaa. Kai tshekkiläinenkin ruoka maistuu, kunhan jotain ruokaa saa huomenna, Thomson nauraa.

Loukkaantumisesta toipunut Jukurit-hyökkääjä Patrik Puistola naureskeli kuultuaan, että Thomsonilla on vielä lahjat joukkueelle hankkimatta.

– Pitäisi varmaan vaihtaa kapteenia sitten, Kanada-ottelussa maalin tehnyt Puistola pohtii pilke silmäkulmassa.

Kuka sitten osaisi ostaa parhaat lahjat?

– Varmaan Anttoni Hongalla voisi olla hyviä ideoita, nauraa Puistola.

Lue myös: