Suora

  • Urheiluruutu

Nuorten Leijonien Patrik Puistola kuittaili joululahjaostokset väliin jättäneelle Lassi Thomsonille: "Pitäisi varmaan vaihtaa kapteenia"

Nuoret Leijonat viettää joulua Brnossa rauhallisissa tunnelmissa ennen torstaina alkavaa MM-turnausta.

Jääkiekon nuorten MM 2020
Patrik Puistola
Patrik Puistola kuvattuna Nuorten Leijonien harjoituksissa Vierumäellä.Samuli Ikäheimo / Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue rauhoittuu joulun viettoon Tshekin Brnossa, jossa sillä on kaksi välipäivää ennen torstaina alkavia MM-kisoja. Vaikka Nuorten Leijonien viimeinen harjoitusottelu päättyi maanantaina 2–4-tappioon Kanadalle, poistui joukkueen kapteeni Lassi Thomson Ostravan hallilta hyväntuulisena.

– Emme me saaneet parasta pöytään vielä tänäänkään, mutta oli tämä paljon parempi esityis kuin se Saksa-peli. Tästä on hyvä lähteä 26. päivä ensimmäiseen kisapeliin, 19-vuotias Ilves-puolustaja kommentoi Yle Urheilulle.

Thomson kertoo, että joukkue aikoo juhlia joulua yhdessä ja ehkä jopa jakaa toisilleen pieniä lahjoja, mutta suunnitelmat sen suhteen ovat vielä auki. Sitä kapteeni ei tiedä, ovatko huoltojoukot onnistuneet hankkimaan juhlapöytään suomalaisia herkkuja, kuten kinkkua ja rosollia.

– Toivottavasti olisi jotain perinteistä jouluruokaa. Kai tshekkiläinenkin ruoka maistuu, kunhan jotain ruokaa saa huomenna, Thomson nauraa.

Loukkaantumisesta toipunut Jukurit-hyökkääjä Patrik Puistola naureskeli kuultuaan, että Thomsonilla on vielä lahjat joukkueelle hankkimatta.

– Pitäisi varmaan vaihtaa kapteenia sitten, Kanada-ottelussa maalin tehnyt Puistola pohtii pilke silmäkulmassa.

Kuka sitten osaisi ostaa parhaat lahjat?

– Varmaan Anttoni Hongalla voisi olla hyviä ideoita, nauraa Puistola.

Lue myös:

Kanada kukisti Nuoret Leijonat MM-kenraalissa – Suomi sai kuitenkin lohdutuspalkinnon

Näin teet puhelimestasi Nuorten MM-lätkän hermokeskuksen, jonka avulla katsot matsit suorana, seuraat tuloksia ja tiedät mistä kisoissa puhutaan

Video: Nuorten Leijonien matkanteko ja leirielämä Tshekissä on hersyvää katsottavaa – "Brno? Yeah!"

Nuorten Leijonien supertähdelle kasataan valtavia odotuksia, mutta Rasmus Kupari pitää päänsä kylmänä – mestaruuksia voittanut hyökkääjä tietää, miten MM-kulta napataan

Voittaako Nuoret Leijonat jälleen MM-kultaa? Katso Suomen joukkueen otteluohjelma ja tv-lähetystiedot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat