Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norwichin viimeistely takkusi, Pukki oli toisella jaksolla lähes näkymätön – Aston Villa venytti eroa sarjanousijoiden kohtaamisessa

Aston Villa kukisti Norwichin niukasti 1–0.

Englannin Valioliiga
Jack Grealish Aston Villa Teemu Pukki Norwich City

Jalkapallon Englannin Valioliigassa herkutellaan tapaninpäivän kunniaksi perinteisellä jättikierroksella. Aston Villan kotistadionilla Villa Parkissa juhlapäivän avausmaalia odotettiin aina 64. peliminuutille asti. Ottelun huippuhetket voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla (kuvalähde: Viasat).

Aston Villan vieraaksi tullut Teemu Pukin Norwich City kiusasi kotijoukkuetta heti ottelun alkuminuuteilla, kuitenkin ilman tulosta.

Pukki oli päästä siihen astisen ottelun parhaaseen maalipaikkaansa reilun vartin kohdalla, kun hän karkasi Villa-puolustuksen läpi maalipaikoille. Pukki löysi itsensä maasta, mutta videotarkistuksen jälkeenkään tilanteesta ei löydetty rikettä. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Pukki oli jälleen läpi, mutta hän haparoi viimeisessä kosketuksessa.

Suomalainen otti jälleen roolia ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla, mutta puolustustehtävissä, kun kotijoukkueen Jack Grealish karkasi Norwichin vapaapotkusta vastahyökkäykseen. Otteet olivat liian kovat, ja Pukkia muistettiin kauden kolmannella keltaisella kortilla.

Conor Hourihane Aston Villa
Vaihtomies Conor Hourihane iski Aston Villalle ottelun voittomaalin.Getty Images

Pukilla oli vielä mainio paikka jakson lisäminuuteilla, kun suomalainen pääsi herkulliseen vetoon eriskummallisesta asennosta. Suomalainen oli kuitenkin ennättänyt rikkoa, joten tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alussa Norwich sai huippupaikkoja liukuhihnalta, mutta ei onnistunut iskemään palloa maaliin.

Aston Villalla maalipaikat olivat harvassa, mutta kun onnistumisprosentti oli hyvä, se riitti. Vaihdosta kentälle tullut Conor Hourihane iski Villan 1–0-johtoon 64 minuutin kohdalla Grealishin hassuteltua Norwichin puolustusta mielin määrin.

Pukkia ei toisella jaksolla juuri pallontavoittelutilanteissa nähty. Norwich pääsi vielä 86 minuutin pelin kohdalla mainioon maalipaikkaan, mutta ottelu päättyi niukimmalla mahdollisella tavalla kotijoukkueen 1–0-voittoon.

Villan manageri Dean Smithille voitto ja kolme pistettä oli helpotus. Se katkaisi Valioliigassa neljään otteluun venyneen Aston Villan tappioputken ja venytti eroa sarjassa sen perässä olevaan Norwichiin.

Pukki puolestaan joutuu edelleen odottamaan maalisaldonsa paisuttamista kaksinumeroiseksi. Pukki on tällä kaudella viimeistellyt Valioliigassa yhdeksän maalia. Viime kaudella Mestaruussarjassa maalikuninkuuden 29 maalilla voittanut Pukki oli samaan aikaan tällä kaudella viimeistellyt 13 maalia.

Aiemmin Tottenham kukisti kotonaan Brightonin Harry Kanen ja Dele Allin maaleilla 2–1. Vieras oli yllättää kotijoukkueen, kun se siirtyi Adam Websterin maalilla 1–0-johtoon 37. minuutilla. Kotijoukkue sai kuitenkin maalihanat auki pian vierasyllätyksen päälle.

Lue myös:

Liverpool-valmentaja Klopp jyrähti Valioliigan tiiviistä ottelutahdista: "Se ei todellakaan ole ok"

Tapaninpäivä huipentuu Valioliigassa isojen panosten otteluun, kun Liverpool yrittää venyttää sarjajohtonsa jo yli kymmeneen pisteeseen: "Ratkaiseva hetki meille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat