Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Krista Pärmäkoski ei starttaa Tour de Skille – "Olen oppinut, että puolikuntoisena ei kannata omaa kehoaan altistaa tällaiselle turneelle"

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi suomalaistähden poisjäännistä perjantaina.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hiihdon suomalaistähti Krista Pärmäkoski ei kilpaile lauantaina alkavalla Tour de Skillä. Asiasta tiedotti ensimmäisenä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS.

Suomen hiihtoliitto vahvistaa tiedon Pärmäkosken poisjäännistä. Liiton tiedottajan mukaan Pärmäkoski on sairaana.

– Hän kävi aamupäivällä vielä hiihtolenkillä, mutta olo oli sellainen, ettei hän ole kilpailukunnossa. Päätettiin sitten, että on paras vetäytyä. Ei siinä ollut vaihtoehtoja, päätös oli aika selkeä kyllä, maastohiihtomaajoukkueen johtaja Matti Haavisto kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Myös Pärmäkoski itse kertoi sairastumisestaan yhteisöpalvelu Instagramissa.

– Näiden vuosien aikana olen oppinut, että puolikuntoisena ei kannata omaa kehoaan altistaa rasitukselle ja varsinkaan tällaiselle turneelle. Kilpailut jatkuu siis vuonna 2020, Pärmäkoski kirjoittaa.

FIS:n mukaan Pärmäkoskelle ei ole Suomen joukkueessa korvaajaa seitsemänosuuksisella kiertueella. Naisten puolella suurimmat menestysodotukset siirtyvät Pärmäkosken poisjäännin myötä Kerttu Niskasen harteille.

Pärmäkoski siirtyi joulun kaksi viikkoa sitten käydyn Davosin maailmancupin osakilpailun jälkeen harjoittelemaan Sveitsin Pontresinaan, jossa hän valmistautui Tour de Skihin. Hän sijoittui viime vuoden Tourilla kolmanneksi.

– Tämä on tietysti suuri pettymys, kun kyse on kauden pääkilpailusta urheilijalla. Kun siitä joutuu vetäytymään, niin eihän se mukava tilanne ole, Matti Haavisto sanoi.

Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentajana toimivan Haaviston mukaan ei ole syytä huoleen, että joukkueen muut jäsenet olisivat voineet saada tartunnan.

– Kristalla kun oli oireita, hän jäi Pontresinaan, eikä tullut joukkueen hotelliin majoittumaan. Hän on ollut eristyksissä. Tänään hän matkustaa Zürichiin ja huomenna lentää kotiin, joten ei hän joudu olemaan joukkueen kanssa tekemisissä.

Kello 14.29: Lisätty Matti Haaviston kommentit.

Kello 15.17: Lisätty Krista Pärmäkosken Instagram-päivitys. Samalla muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Perttu Hyvärinen lisäsi tehoharjoittelua ja on nyt Suomen hiihtomaajoukkueen kovin venyjä – "Toistaiseksi tämä on ollut parasta minua"

Norja julkaisi Tour de Ski -joukkueensa – Maailmancupin kokonaiskilpailun viime vuonna voittanut Ingvild Flugstad Östberg avaa vihdoin kisakautensa

Suomen sprinttitykki teki kovan ratkaisun jäädä sivuun Tourilta – "Ristomatti palaa tammikuussa entistä kovempana laduille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat