Norjan hiihtotähti avaa kisakautensa Tour de Skillä – yksi asia oli terveysongelmien takia sivussa olleelle Østbergille pahinta: "Tunnen, että olen ollut huono esikuva"

Ingvild Flugstad Østberg avaa kilpakautensa tänään Tour de Skin avausetapilla. Østberg joutui vetäytymään kisoista ennen kauden alkua terveysongelmien takia.

hiihto
Ingvild Flugstad Østberg
Ingvild Flugstad Østberg tapasi perjantaina mediaa ensimmäistä kertaa marraskuun jälkeen.Kimmo Porttila / Yle

Viime kautena maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Ingvild Flugstad Østberg, 29, tapasi mediaa perjantai-iltana Lenzerheidessa. Kymmenkunta pohjoismaista toimittajaa oli saapunut paikalle, kun Østberg kertoi kuulumisiaan ensimmäinen kerran sen jälkeen, kun norjalaishiihtäjä oli marraskuussa ilmoittanut jättävänsä kauden alun kilpailut väliin terveysongelmien takia.

Leppoisasti jutellut Østberg ei vieläkään halunnut kertoa tarkemmin terveysongelmiensa syitä. Østbergin puhumattomuus on aiheuttanut monenlaisia huhuja sekä kritiikkiäkin.

– Jotkut asiat ovat henkilökohtaisia eikä kaikilla ole oikeutta tietää niitä. Moni asiaa kritisoinneista ei välttämättä kertoisi omia henkilökohtaisia terveysongelmiaan. Jos tämä olisi tapahtunut heille, he olisivat ehkä ymmärtäneet, Østberg kertoi toimittajille ja sanoi keskittyneensä kritiikin sijaan saamaansa tukeen.

– Olen yrittänyt olla niin rehellinen ja avoin kuin on ollut mahdollista.

Østberg myönsi, ettei tauolla olo ole ollut helppoa, sillä kisojen katsominen televisiosta on ollut hänelle outoa. Viimeisen kuukauden ajan yksi asia on kuitenkin ollut hänen mielestään pahinta.

– Tunnen, että olen ollut huono esikuva. Se on ollut vaikeinta. Olen aina yrittänyt tehdä paljon asioita, jotka inspiroisivat muita, hän pohti ja totesi, ettei välttämättä ole tehnyt asioita oikein, koska ei ole saanut starttilupaa.

Ingvild Flugstad Østberg
Ingvild Flugstad Østbergin kuulumiset kiinnostivat toimittajia.Kimmo Porttila / Yle

Østbergin mielestä hän olisi voinut valmistautua Tour de Skille paremminkin, mutta hän on pyrkinyt vähentämään harjoituskuormaansa. Østberg ei suinkaan ole istunut paikoillaan peukaloitaan pyöritellen, mutta hän on keskittynyt tekemään vain yhden harjoituksen päivässä.

Viime vuonna Østberg voitti Tour de Skin ylivoimaisesti, mutta nyt hänellä ei ole kovia odotuksia kiertueelle. Hän ei ole varma, missä kunnossa hän on muihin hiihtäjiin nähden.

– Olen ennen kaikkea onnellinen, että olen täällä ja pääsen vihdoin avaamaan kauteni, Østberg sanoi eikä uskonut toimittajien pohdintaa siitä, että hän olisi Therese Johaugin jälkeen toiseksi paras.

– Olisin siitä hyvin yllättynyt.

Tour de Ski alkaa tänään Lenzerheidessa naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla. Lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa alkaa kello 13.40.

Lue myös:

Pärmäkosken torstaina puhjenneet sairausoireet vaativat joukkueelta erikoisjärjestelyjä – "En pidä kauhean todennäköisenä sitä, että muille tulisi ongelmia"

Iivo Niskanen lähtee suosikkien joukossa Tourille – "Pelko hiipinyt takaraivoon, avauskisassa kunnon rähinä päälle"

Matkustus, hotellielämä ja väsymys lisäävät hiihtäjän sairastumisriskiä raastavalla Tour de Skillä

Krista Pärmäkoski ei starttaa Tour de Skille – "Olen oppinut, että puolikuntoisena ei kannata omaa kehoaan altistaa tällaiselle turneelle"

Tour de Skin uudistus ilahduttaa asiantuntijaa: "Tuo jännityksen koko tourin loppuun saakka"

Norja julkaisi Tour de Ski -joukkueensa – Maailmancupin kokonaiskilpailun viime vuonna voittanut Ingvild Flugstad Östberg avaa vihdoin kisakautensa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat