Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Antti Aalto liiteli Oberstdorfin mäkikilpailuun – "Vielä säästelin tuuletuksia"

Antti Aalto lunasti paikkansa mäkiviikon avauskilpailuun Oberstdorfissa.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aalto selvitti mäkiviikon avauksen karsinnan. Tomi Hänninen

Antti Aalto raivasi tiensä sunnuntaina Oberstdorfissa hypättävään Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailuun. Aalto leiskautti 129,5 metrin karsintahypyn Oberstdorfin HS137-mäessä ja varmisti näin kisapaikkansa.

Aallon hyppy riitti karsinnassa 18. sijalle. Itävaltalainen Stefan Kraft liiteli 136 metriä ja oli karsinnan ykkönen. Toiseksi hypännyt japanilainen Junshiro Kobayashi venytti vielä puoli metriä pidemmän hypyn – 136,5 metriä.

– Viralliset harjoitukset olivat vielä pikkaisen hankalat minulle. En löytänyt siinä hyppäämisen jujua, mutta sain virheet korjattua karsintaan ja sain ihan asiallisen hypyn. Se oli hyvä päivän päätös, Aalto kommentoi Yle Urheilulle.

Aalto myönsi olleensa helpottunut saatuaan hyvän hypyn karsinnassa. Hän sanoi saaneensa mukavasti lisämetrejä tekniikan osuttua kohdalleen. Parantamisen varaa jäi kuitenkin vielä.

– Vielä säästelin tuuletuksia, mutta eiköhän tässä vielä saa tuuletella myöhemmin, hän hymähti.

Mäkiviikolla varsinaisen kisan ensimmäinen kierros hypätään knock out -järjestelmällä. Aalto saa Oberstdorfin kisassa vastaansa Saksan kansallisen ryhmän hyppääjän Luca Rothin.

– Tietenkin se vaikeuttaa toiselle kierrokselle pääsyä, jos vastus on tosi vahva, mutta en hirveästi ajattele, kuka on vastassa. Kuitenkin yritän saada aina samanlaisen hyvän suorituksen, Aalto sanoi.

Muilla suomalaisilla oli ongelmia hyppyjensä kanssa aina harjoituksista lähtien. Eetu Nousiainen ja Niko Kytösaho jäivätkin karsintoihin. Nousiaisen hyppy kantoi 107,5 metriä ja Kytösaho venytti karsinnassa 104 metriä. Nousiainen jäi 63. sijalle ja Kytösaho 67. sijalle.

– On tämä hyppääminen ollut joskus helpompaakin. Ensimmäinen harjoituskierros meni aivan plörinäksi. Olisi pitänyt olla kymmenen metriä lisää keulaa, että olisi ehtinyt siihen, Nousiainen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Päävalmentaja Lauri Hakola on yrittänyt saada hyppääjiinsä lisää rentoutta, mutta ainakaan vielä Oberstdorfissa sitä ei ollut havaittavissa.

– Tässä oltaisiin maailmanmestareita, jos tämä tekeminen olisi helppoa. Tällaista tämä on ollut, Nousiainen sanoi.

Aalto ottaa sunnuntain kilpailun avauskierroksella mittaa saksalaisesta Luca Rothista.

Muokattu kello 19.32: Lisätty Eetu Nousiaisen kommentit.

Muokattu kello 20.16: Lisätty Antti Aallon kommentit ja muokattu otsikkoa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Antti Aalto tavoittelee hyppyä maailman mäkieliittiin – isä uskoo tasaisen luonteen vievän pitkälle: "Joku voisi pitää Anttia värittömänä ihmisenä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat