Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lonkkaleikkauksessa käyneen Andy Murrayn toipuminen otti takapakkia – skotti jättää Australian avoimet väliin

Murrayn sitkeät lonkkavaivat eivät näytä hellittävän. Jo kerran leikattu lonkka vihoittelee taas.

tennis
Andy Murray
Andy Murrayn lonkka vaivaa jälleen.Getty Images

Tenniksen miesten maailmanlistan entinen ykköspelaaja Andy Murray joutuu sittenkin jättämään väliin ensi kuussa alkavan Australian avoimen tennisturnauksen. Murray loukkasi lonkkaansa viime kuussa Davis Cupin ottelussa.

– Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että voin pelata huipputasolla. Olen äärimmäisen pettynyt, kun en voi pelata Australiassa tammikuussa, Murray sanoi lauantaina.

Kolminkertainen grand slam -voittaja Murray on kärsinyt sitkeistä lonkkavaivoista. Hän ilmoitti kuluvan vuoden tammikuussa kyyneleet silmissä lopettavansa peliuransa tänä vuonna. Skotti kuitenkin kävi leikkauksessa ja pyörsi lopettamispäätöksensä. Lokakuussa kerrottiin, että Murray osallistuu Australian avoimiin.

Murray sanoi lauantaina olleensa tammikuussa pelatun Australian avoimen tennisturnauksen jälkeen innoissaan ajatuksesta, että hän palaisi turnaukseen ensi vuonna antamaan kaikkensa.

– Se tekee pettymyksestä entistä suuremman. Koin valitettavasti takaiskun aiemmin, ja varotoimena täytyy selviytyä siitä ennen kuin voin palata kilpakentille.

Voitto Australian avoimista puuttuu

Murray on selviytynyt Melbournessa pelattavissa Australian avoimissa viidesti finaaliin, mutta ei ole voittanut turnausta koskaan.

Skotti palasi kilpatauolta kesäkuussa, ja hänen pelivireensä on ollut lonkkaleikkauksen jälkeen nousujohteinen. Lokakuussa Murray pääsi Pekingin ATP-turnauksessa puolivälieriin ja paransi huomattavasti sijoitustaan tenniksen maailmanlistalla. Saman kuun lopulla hän saavutti ensimmäisen ATP-turnausvoittonsa sitten maaliskuun 2017. Tuolloin Antwerpenin turnauksen finaalissa kaatui Stan Wawrinka.

Loukkaantumisilmoitus tarkoittaa, että Murray palaa kilpakentille aikaisintaan helmikuussa.

Australian avoin tennisturnaus alkaa 20. tammikuuta.

Lue myös:

Ensimmäinen turnausvoitto yli kahteen vuoteen herkisti Andy Murrayn – "Tämä merkitsee paljon"

Andy Murray tekee Grand slam -comebackin Australian avoimissa

Lonkkaleikkauksesta toipuva Andy Murray palaa kentille nelinpelissä – Kontinen ja Peers puolustavat mestaruutta Queen's Clubilla

Andy Murray kävi lonkkaleikkauksessa – "Minulla on nyt metallinen lonkka"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat