Anne Kyllösen välieräpaikka karkasi täpärästi loppumetreillä – "Tähänkin pitää olla tyytyväinen"

Anne Kyllönen jäi niukasti ulos Tour de Skin naisten sprintin välieristä.

hiihto
Anne Kyllönen
Anne Kyllönen kävi kovan taistelun naisten sprintin välieräpaikasta. Tomi Hänninen

Suomen hiihtäjillä oli kesy päivä Tour de Skin vapaan hiihtotavan sprinteissä Sveitsin Lenzerheidessa. Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen olivat ainoat erävaiheeseen päässeet suomalaiset, mutta molempien tie katkesi jo alkuerissä.

Kyllönen taisteli tosissaan välieräpaikasta, mutta taipui erässään niukasti kolmannelle sijalle. Loppusuoran taistelussa USA:n Sophie Caldwell ja ruotsalainen Emma Ribom jättivät Kyllösen täpärästi taakseen eikä Kyllösen aika riittänyt paikkaan välierissä.

– Hyvä veto karsintaan ja erävaiheen hiihto tuntui helpolta, siinä mielessä karsiutuminen vähän harmittaa. Maalisuora ei tullut niin hyvin kuin olisi pitänyt tulla. Mutta pääsin lähelle välieräpaikkaa, joten tähänkin pitää olla tyytyväinen, hyväntuulinen Kyllönen kertoi Yle Urheilulle.

Therese Johaugin päänahka jäi haaveeksi Kerttu Niskaselle

Niskanen hiihti karsinnan 30. sijalle ja selviytyi näin vaivoin 30 parhaan erävaiheeseen. Niskanen oli eränsä hitain ja karsiutui välieristä. Norjalainen Therese Johaug (erän viides) olisi ollut haastettavissa, mutta ei tällä kertaa.

– Yritin alussa kaikkeni, mutta alamutkani meni pitkäksi ensimmäisellä kierroksella. Ajattelin etukäteen, että Therese (Johaug) olisi ollut ainoa, jota olisin voinut haastaa, mutta hänenkin vauhtinsa oli liikaa, Niskanen myönsi.

Vilma Nissinen jäi karsintaan ja päätyi 46. sijalle.

Suomen miehistä kaikki jämähtivät jo aamun karsintoihin. Lauri Lepistö hiihti parhaana suomalaismiehenä 32. sijalle. Hän jäi jatkopaikasta hieman alle sekunnin. Perttu Hyvärinen ylsi sijalle 37, Iivo Niskanen sijalle 43 ja Lari Lehtonen sijalle 54.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Pettynyt Iivo Niskanen koki pahan takaiskun Tourilla – “Aika hyvä päivä saa osua Toblachiin ja Val di Fiemmeen, että tästä vielä noustaan”

Suomalaisista vain Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen jatkavat Tourin sprinttien erävaiheeseen – Iivo Niskasen päivä päättyi tylysti karsintaan

Antti Aalto pettyi mäkiviikon avauksessa – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta vilkasta talviurheilupäivää

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat