Suora

  • Elävä arkisto esittää

Joel Janatuinen ratkaisi makean kiekkovoiton TPS:lle – Kanada odottaa välierissä

TPS rynnisti Spengler Cupin välieriin ja saa vastustajakseen Team Canadan.

jääkiekko
Joel Janatuinen kuvassa
Joel Janatuinen ratkaisi Spengler Cupin välieräpaikan TPS:lle. AOP

Turun Palloseura taisteli tiensä jääkiekon Spengler Cupin välieriin. TPS yllätti turnauksen sveitsiläisen isäntäjoukkueen Davosin 3–1 ja jatkaa näin maanantaina pelattaviin välieriin.

Lauri Pajuniemi osui TPS:lle ensimmäisessä erässä ja tasoitti lukemat 1–1:een. Joel Janatuinen iski kolmannessa erässä kahdesti ja nousi osumillaan turkulaisten makean voiton kapellimestariksi.

Janatuinen iski terävällä rannelaukauksellaan TPS:n 2–1-johtoon ja viimeisteli myös 3–1-osuman, kun peliaikaa oli jäljellä reilut neljä minuuttia. Janatuisen näyttävä kuljetus huipentui, kun hän veivasi kiekon Davosin verkkoon.

– Ottelun alussa oli jännitystä, mutta pystyimme ottelun edetessä koko ajan parantamaan. Kaiken kaikkiaan meiltä hyvä esitys, TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen summasi turkulaisten esityksen seuran verkkosivuilla.

TPS ottaa maanantain välierissä mittaa Team Canada -joukkueesta. TPS:n ja Kanadan ottelun voittaja etenee uudenvuodenaattona pelattavaan loppuotteluun.

Spengler Cup sai vuosi sitten historiansa ensimmäisen suomalaisvoittajan, kun KalPa juhli turnauksen voittoa. Kuopiolaiset nujersivat loppuottelussa Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.

Päivitetty kello 19.50: TPS:n päävalmentajan kommentit täydennetty uutiseen.

Lue lisää:

KalPa historialliseen turnausvoittoon – Kanada taipui jännitysnäytelmässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat