Suora

  • Urheiluruutu

Jokerit päätti vuosikymmenen voitokkaasti, Petri Kontiola iski kahdesti

Jokerit ei hävinnyt joulukuussa yhtään ottelua varsinaisella peliajalla.

KHL
Jokerit voittoon Vitjazista, Kontiola rankaisi kahdesti
Jokerit voittoon Vitjazista, Kontiola rankaisi kahdesti

Jääkiekon KHL:ssä Jokerit kukisti vuosikymmenen viimeisessä kamppailussaan Vitjazin 4–1. Voitto oli helsinkiläisjoukkueella jo kahdeksas kymmeneen otteluun.

Vieraat karkasivat avauserässä johtoon, kun Jokereista täksi kaudeksi Vitjaziin siirtynyt Pekka Jormakka onnistui maaliteossa lähietäisyydeltä. Toisessa erässä Jokerit iski kuitenkin kolmesti.

Ensin Jesse Joensuu riisti maalin takana kiekon ja tarjoili maalille luistelleelle Brian O’Neillille, joka tasoitti lukemat 1–1:een. Osumaa tarkistettiin pitkään tilannetta edeltäneen mahdollisen korkean mailan vuoksi, mutta lopulta se hyväksyttiin. Vain hetkeä myöhemmin Petri Kontiola vei kotijoukkueen 2–1-johtoon, ja jälleen tarvittiin videovahvistusta ennen maalin hyväksyntää.

Kontiola vastasi myös kotijoukkueen 3–1-osumasta, kun hän ohitti komealla kudillaan toistamiseen Igor Saprykinin. Päätöserässä kapteeni Peter Regin viimeisteli 4–1-voittolukemat O'Neillin upeasta tarjoilusta.

– Tosi huono alku, yksi kauden heikoimpia avauseriä. Onneksi saatiin nostettua tasoa, kahdesti osunut Kontiola kommentoi STT:lle.

Videotarkistuksiin hyökkääjä suhtautui varauksella.

– Se on tämä uusi homma, tarkastetaan kaikki. Lähtee vähän lapasesta, Kontiola linjasi ja lisäsi, ettei ollut hetkeäkään huolissaan oman osumansa hylkäämisestä.

Jokerit pelasi vahvan joulukuun, sillä se ei hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Seuraavaksi Jokerit kohtaa perjantaina kotonaan Pietarin SKA:n.

Juttua muokattu 22.05: Lisätty STT:n kommentteja.

Lue myös:

Sotshi upotti Jokerit jatkoajalla – "He tekivät tehokkaasti maaleja"

KHL:n maalikuninkuudesta taisteleva Teemu Pulkkinen vaihtaa seuraa

Veli-Matti Savinainen survoi Jokereille voittomaalin jatkoajalla KHL:ssä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat