Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

MM-darts ratkeamassa – yllätysten kisat huipentuvat 700 000 punnan finaaliin

Värikkäistä käänteistä huolimatta loppuottelussa kohtaa kaksi kokenutta konkaria.

darts
Peter Wright
Peter Wright (kuvassa) yrittää kampittaa finaalissa maailman ykköspelaajan Michael van Gerwenin.AOP

PDC-liiton dartsin maailmanmestaruuskilpailut huipentuvat uudenvuodenpäivänä Lontoossa skotti Peter Wrightin ja Hollannin Michael van Gerwenin väliseen finaaliin.

Van Gerwen on voittanut maailmanmestaruuden aiemmin jo kolme kertaa. Wright puolestaan on ollut loppuottelussa kerran vuonna 2014. Tuolloin hän kärsi tappion juuri van Gerwenille.

MM-turnaus on ollut yllätykselinen, sillä PDC:n rankingin kymmenestä parhaasta heittäjästä seitsemän putosi ennen puolivälierävaihetta. Turnauksen kakkoseksi sijoitettu kahden vuoden takainen maailmanmestari Rob Cross sai nöyrtyä jo toisella kierroksella. Van Gerwen on maailman tämänhetkinen ykköspelaaja ja Wright on seitsemäntenä.

Maanantaina pelatuissa välierissä Wright esitti parasta dartsia. Skotti voitti vastustajansa, Walesia edustavan entisen rugbynpelaajan Gerwyn Pricen selvin eräluvuin 6-3. Wright heitti yli 98 pisteen keskiarvolla ja oli kaikilla muillakin osa-alueilla niskan päällä.

Toisessa välieräparissa van Gerwen voitti Englannin Nathan Aspinallin kovan rutiininsa turvin erin 6-3.

Finaalin voittajalle on luvassa muhkea 500 000 punnan (585 000 euron) palkinto. Häviäjällekin on luvassa 200 000 puntaa (234 000 euroa).

Lue myös:

Kommentti: "Palatsin kuningatar" sen todisti – naisten nousu dartsin huipputasolle on alkanut ja sen vuoksi lajikulttuurin on muututtava

Darts-sensaatio Fallon Sherrockin taival päättyi MM-kisoissa – vastustaja Dobey käytti korvatulppia vaimentaakseen yleisön buuausäänet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat