Therese Johaug on lyöty! Ingvild Flugstad Östberg puristi loppusuoralla maannaisensa ohi

Tour de Skin neljäs etappi, naisten 10 kilometrin takaa-ajo, päättyi Norjan Ingvild Flugstad Östbergin voittoon ja Norjan kolmoisvoittoon.

hiihto
Johaug Therese
Therese Johaug kärsi ensimmäisen tappionsa normaalimatkojen maailmancupissa sitten viime maaliskuun.AOP

Vasta viikonloppuna kilpailuihin palannut Norjan Ingvild Flugstad Östberg kukisti maannaisensa, hiihtolatuja koko kauden hallinneen Therese Johaugin Tour de Skin neljännellä etapilla Italiassa. Östberg voitti Johaugin 0,4 sekunnin erolla 10 kilometrin matkalla perinteisellä hiihtotavalla.

Johaug ja Östberg lähtivät matkaan kärjessä sekunnin erolla toisistaan ja hiihtivät yhtä matkaa koko kilpailun. Ruotsin Ebba Andersson ja Norjan Heidi Weng, jotka lähtivät 11 sekuntia Johaugin perään, jäivät joka kilometri useita sekunteja kärkikaksikosta.

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka loppukirikamppailu, jossa vahvin oli niin ikään norjalainen Weng. Ero voittajaan venyi 27,4 sekunnin mittaiseksi. Sekunnin sisään maaliviivan ylittivät myös Venäjän Natalja Neprjajeva, Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Ruotsin Ebba Andersson.

Ennen keskiviikkoa Johaug oli voittanut jokaisen normaalimatkan maailmancupin kilpailun tällä kaudella. Edellisen kerran hän kärsi tappion viime vuoden maaliskuussa, kun Ruotsin Stina Nilsson päihitti Norjan hiihtokuningattaren Quebecissä.

Suomalaisista Kerttu Niskanen nousi sijalta 22 sijalle 15. 17:ntenä startannut Anne Kyllönen oli 20:s.

Johaug jatkaa kiertueen kärjessä, kun se siirtyy Toblachista Italian Val di Fiemmeen. Johaugilla on 22 sekunnin etumatka Östbergiin ennen kolmea jäljellä olevaa kilpailua. Kolmantena kiertueella on Neprjajeva tasoissa Östbergin kanssa.

Suomalaisista Niskanen on 14. sijalla 2.40 Johaugia perässä. Kyllösen sijoitus on 18:s, ja ero kärkeen on 3.16.

Lue myös:

Miesten kokonaiskilpailun johtoon noussut Sergei Ustjugov voi tulla isäksi kesken tourin – ei aio matkustaa kotiin: "Venäjällä on erilainen kulttuuri"

Vuosikymmenen vaihtuminen ei aiheuta nostalgiaryöppyä ja uusi vuosi otetaan hiihtäjien kesken vastaan maltillisesti – "Varmaan voi nukuttaa illalla aika lailla"

Anne Kyllönen parhaana suomalaisena 17:s – Therese Johaug joutui koville, Östberg hävisi maannaiselleen vain 0,7 sekuntia

Ovatko Tourin sprintin hulppeat bonussekunnit epäreiluja? Norjan hiihtokuningatar kritisoi käytäntöä ja jopa hiihtopomo haluaa muutoksia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat